https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Nafta do točke v Celju, Mura 05 v nedeljo proti Triglavu

13.8.2011  

V prvi tekmi petega kroga PrveLige.si se je lendavska Nafta včeraj v Celju pomerila s tamkajšnjim prvoligašem. V prvem polčasu 1200 gledalcev ni videlo zadetkov. V nadaljevanju so najprej povedli Naftaši z zadetkom Lesjaka, samo pet minut kasneje pa je za končnih 1:1 izenačil Firer.

CM Celje : Nafta 1:1 (0:0) 

Strelca: 0:1 Lesjak (61.), 1:1 Firer (66.).

V prvem polčasu so prevladovali Celjani, ki so na vrata Aleša Ajleca sprožili kar nekaj strelov, a je bil lendavski vratar vselej na mestu. Neizkoriščene priložnosti so se domačim maščevale v 61. minuti, ko je po podaji Vedrana Vinka z bližine zadel Zoran Lesjak. Veselje Lendavčanov ni trajalo dolgo, zgolj pet minut, po podaji Sebastjana Gobca je rezultat izenačil Ivan Firer. Po obeh zadetkih se je ritem igre umiril. Za goste sta zapretila Lesjak in Polareczki, pri domačih je dvakrat poskušal Marijan, a ni bil uspešen. Prav ob koncu, že v sodnikovem dodatku, bi se izid lahko spremenil po akciji Nafte, ko je bil podajalec Polareczki, s strelom pa je poskušal Tomažič Šeruga, ostalo pa je pri delitvi točk. Za Celjane je bil to prvi remi v sezoni, Nafta pa je še tretjič zapored ostala neporažena.

Pevnik: Če smo kdaj rabili podporo s tribun, je to zdaj proti Triglavu

Drugi prekmurski prvoligaš Mura 05 se bo za nove točke podala v boj jutri, ko bo ob 17. uri na Fazaneriji gostoval Triglav. "Triglav je zelo agresivna ekipa, »pretepaška«, tako da bomo za zmago morali odigrati najboljšo tekmo v tej sezoni. Mislim, da počasi prihajamo v prvoligaški ritem in da bomo v nedeljo pravi. Na nobeni tekmi nismo bili nadigrani, popraviti moramo samo napake v obrambi in učinkovitost v napadu, borbenost in motivacija nikoli ni bila vprašljiva," pred tekmo meni trener Robert Pevnik.

Muraši težav s sestavo moštva nimajo, manjkal bo samo mladi Mitja Lotrič, ki bo zaradi natrgane mišice od štiri do šest tednov izven pogona. Zanimivo bo videti, koga bo Pevnik jutri postavil v vrata, glede na to, da je čedalje več nejevolje zaradi Aleša Luka in prevladuje mnenje, da bi moral priložnost dobiti mlajši Filip Draković, ki je svojo nalogo proti Luki Koper v prvem krogu opravil odlično. "Verjamemo v oba vratarja, kateri koli bo branil, bo dal vse od sebe. Če bi dosegli štiri zadetke proti Rudarju, saj smo imeli sedem, osem priložnosti, nihče ne bi govoril o napakah v obrambi. Normalno da slednje bolj boli, tukaj pa morejo odgovornost prevzeti tudi napadalci," meni Pevnik.

Po dvakrat napolnjenem štadionu je tokrat za pričakovati, da se bo zbralo nekoliko manj gledalcev. Vzrokov za to je več, od nezadovoljstva po težavah na tekmah s Koprom in Nafto, ko nekateri niso dobili tistega, kar so plačali, svoje bodo naredili tudi slabši rezultati, nenazadnje pa tudi Triglav ni nek magnet za gledalce. "Zahvalil bi se navijačem za dosedanje vzpodbujanje, vendar če smo kdaj rabili podporo s tribun, je to zdaj proti Triglavu," poziva gledalce na jutrišnjo tekmo trener črno-belih in obljublja dober rezultat.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.