https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Panvita z višjimi prihodki, a z izgubo

18.08.2011 ob 1:38  

Skupina Panvita je v polletju ustvarila 55 milijonov evrov prihodkov. To je za osem odstotkov več kot v enakem obdobju lani, a je izguba znašala skoraj milijon evrov.

V tem času so imeli za 997 tisoč evrov izgube iz poslovanja, medtem ko je družba v lanskem prvem polletju ustvarila 1,3 milijona evrov izgube. Po besedah predsednika uprave Panvite Petra Polaniča, so odstopanja od načrtov predvsem v segmentu mesne industrije, ki se spopada z močno spremenjenimi razmerami poslovanja predvsem pri svežem mesu. V minulem obdobju so sicer pričakovali 600 tisoč evrov izgube.

Nov izdelek kot prvi razvojni projekt

"V poslovanju sprejemamo vse ukrepe, ki nam bodo poslovanje v drugi polovici leta izboljšali. V vseh ostalih družbah poslujemo skladno s planom in tudi boljše kot v lanskem letu, smo pa tudi na področju razvoja novih izdelkov v letošnjem letu uspeli izpolniti načrte. V juniju smo ponudili nov izdelek, prašičje meso z ugodnim razmerjem med omega tri in omega šest maščobnimi kislinami, ki je bil prvi razvojni projekt, v katerega so bili dejansko vključeni vsi strokovnjaki iz skupine Panvita," je dodal Polanič.

Na včerajšnji skupščini družbe Panvita so podelili razrešnico upravi in nadzornemu svetu za poslovno leto 2010, za revizorja v tem letu pa imenovali družbo Deloitte Revizija.

STA 

Foto: Karlo Vratarič

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.