https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-TURE

Filipini - nebeški Palawan

Palawan, Filipini, 18.8.2011  

Skoraj 1800 otočkov posejanih na jugu Filipinov, katerega flora in favna je najbližje še divjemu Borneu, je trenutno najbolj zaželena točka popotnika, ki obišče Filipine.

Rubrika POM-TURE je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi četrtek, v njej pa predstavljamo popotniške utrinke in zgodbe iz celega sveta.

Prestolnica  Puerto Princessa je  gosto poseljena in za razliko od preostalega dela precej razvita. Če želite odkrivati divji del Palawana se morate odpraviti  na sever, ki  je dostopen po razritih neasfaltiranih cestah. Majhna vasica El Nido je izhodišče za odkrivanje arhipelaga Bacuit. Nebeško bele peščene plaže, ki se zajedajo v samotne otočkih, katere obdajajo koralni grebeni s pisanim podvodnim svetom so prava paša za oči.

Pečine, ki obdajajo področje so tako posebni, da dajejo občutek, kot da ste na drugem planetu. Definitivno priporočam, da katero izmed noči preživite v šotoru na otočku, ki si ga izberete sami. Šele takrat boste videli kako čudovit in miren je svet Palawana. Najceneje pridete na Filipine preko Hong Konga od koder s številnimi nizkocenovnimi prevozniki poletite na katerega od številnih otokov Filipinov.

Podvodni svet je izjemen.

 

Modra barva v včasih neverjetnih odtenkih.

 

Palawan je eden izmed najmanj "turističnih" otokov na Filipinih in zato tako zaželjen med popotniki.

 

Nazobčane apnenčasti skale dajo arhipelagu poseben pečat.

 

Odkrivanje otočkov s kajaki je izredno priljubljeno.

 

Palme in beli pesek so zaščitni znak Palawana.

 

Arhipelag Bacuit ima obsežno zbirko rajskih plaž.

 

Otočki  so večinoma neposeljeni.


Svež kokos?

 

Potapljači lahko uživate ob takih prizorih.

 

 

PRIPOROČAMO:

- VSE POM-TURE na Pomurec.com 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. kikiriki
      19.08.2011 ob 13:42 kikiriki

      Find Nemo :D ge bi tude ta šau

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.