https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Predsednik Mure 05 Miroslav Topič verjame v Roberta Pevnika in igralce

20.8.2011  

Vsi pristaši murašev so si nadvse želeli, da bi njihov klub znova zaigral v prvoligaški druščini, kar se je naposled zaradi znanih dogodkov tudi uresničilo. V višji rang so se podali z le rahlo nadgrajenim moštvom iz druge lige in po petih krogih nove sezone je že opazno, da mlado moštvo čaka še trnava pot. Po treh zaporednih porazih je bilo slišati prve zahteve po zamenjavi Roberta Pevnika, trener in njegovi varovanci uživajo popolno podporo predsednika Miroslava Topiča.

Za črno-bele se je prvoligaška sezona začela sanjsko, toda hkrati je nekoliko nepričakovana zmaga proti Kopru povečala apetite navijačev. Še bolj po remiju v Novi Gorici, toda sledil je padec. Proti Nafti, Rudarju in Triglavu Mura 05 ni osvojila niti točke. Če smo po prvih dveh porazih poslušali komentarje v slogu "se zgodi", "nismo imeli sreče", "žal nismo izkoristili priložnosti", pa po dvoboju s Krajnčani pravih izgovorov za neuspeh ne bi smelo več biti. »Ne vem, ali je kdo doslej iskal kakršnekoli izgovore, dejstvo pa je, da smo imeli precej smole. Po zaostanku z 0:1 smo vedno zadeli okvir vrat, z malce sreče bi se lahko za nas vse skupaj razpletlo precej boljše,« meni predsednik Mure 05 Miroslav Topič.

Verjamejo v trenerja in njegovo delo

Po zadnjem porazu so nekateri že izrazili nezadovoljstvo nad trenerjem Robertom Pevnikom. Pojavile so se tudi govorice o možnosti zamenjave, toda športni direktor Igor Celec je že pred dnevi poudaril, da na to niso niti pomislili, enako razmišljanje je predstavil tudi prvi mož kluba: »V preteklosti se je vse prevečkrat prehitro posegalo v delo stroke, menjave so se dogajale prehitro. Verjamemo v trenerja in njegovo delo. Moramo mu omogočiti, da uresniči svojo vizijo in da skupaj z igralci najde pot, ki bo uspešna. To pa ne gre z danes na jutri. Na voljo ima zelo zahtevno nalogo, da to mlado ekipo preobrazi v stabilno prvoligaško ekipo, za kar je  potreben čas.«

Čas bo pokazal, da si zaslužijo

Mura 05 je preteklo prvenstvo končala na četrtem mestu drugoligaške lestvice, za večino igralcev je igranje med elito velik preskok. Nekateri menijo, da prevelik in da bi bilo za njih bolje, če bi še v letošnji sezoni  igrali v drugi ligi in nabirali izkušnje, toda prvoligaški izziv je bil vendarle prevelik. Uvodne preizkušnje so razkrile, da bo potrebna velika mera strpnosti, toda zdi se, da je pri določenih navijačih zmanjkuje in da so pričakovanja prevelika.

Je bila odločitev o napredovanju morda kljub vsemu prenagljena? »Nikakor ne, bila je pravilna. Čas bo pokazal, da si ti fantje zaslužijo nastopati v prvi ligi, kar bodo potrdili tudi sami s svojimi igrami in rezultati,« je prepričan Miroslav Topič.

Uspelo nam bo

Igralcem, ki so igrali v drugi ligi, so se pred sezono pridružili še Fabijan Cipot, Nusmir Fajić in Mate Eterović, ter povratnika iz Nafte Simon Pavel in Matic Maruško. Že pozimi so se v Fazaneriji vrnili Damjan Ošlaj, Aleš Luk in Leon Horvat, torej igralci s prvoligaškimi kilometrino. Od njih se je pričakovalo, da bodo v veliko pomoč mlajšim soigralcem, toda predvsem v obrambni vrsti, kjer izkušenj zares ne manjka, je bilo doslej preveč napak. »Napake so sestavni del igre. Če bi večkrat zadeli, ne bi bile tako izpostavljene in se o njih ne bi pogovarjali. Toda zmaguje in izgublja vsa ekipa, ne posamezniki, to je razmišljanje, ki ga moramo zagovarjati,« poudarja Miroslav Topič in dodaja: »Naša vizija je jasna - obstanek v ligi in graditi ekipo na domačih igralcih. S trdim delom in potrpežljivostjo nam bo to uspelo. Javnost nam mora pri tem stati ob strani in nam zaupati.

V preteklosti so vodilni ljudje v klubu prevečkrat vozili igralce od vsepovsod, na lastni kader pa pozabljali. Pot, ki smo si jo izbrali, je težka, vendar smo trdno prepričani, da je prava in da nam bo uspelo. In verjamemo, da bodo zadovoljni tudi vsi naši zvesti navijači, ki smo jih doslej na žalost rezultatsko nekajkrat razočarali. Vendar obljubljamo, da jim bomo to podporo poplačali, saj so naš dvanajsti igralec, brez njih bodo ti naši mladi fantje težko uspeli.«

Karlo Vratarič

Članek je bil objavljen v športnem časniku EKIPA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. murazavedno
      20.08.2011 ob 16:09 murazavedno

      vsi v maribor na vzhodno tribuno!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. slavko1958
      20.08.2011 ob 21:56 slavko1958

      v Mariboru bo neodločeno

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. okvals
      21.08.2011 ob 9:36 okvals

      jezuš, jezuš..neodločeno?lepo je upati, samo stvarnost je pa čisto drugačna.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. okvals
      21.08.2011 ob 15:07 okvals

      Maribor bo igral z rezervno postavo, ker se bodo šparali igralci za povratno tekmo z Škoti, tako, da obstaja morda kaka možnost neodločenega rezultata..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.