https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pozor, policisti odslej na vašo hitrost prežijo tudi z nadvozov

 

Policisti uvajajo nov način izvajanja meritev hitrosti na avtocestah, s katerim želijo nadzirati najhujše kršitelje.

Kot je ob prikazu novega načina merjenja hitrosti na avtocestah v Celju izpostavil Robert Vehovec iz Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi, večina voznikov na avtocestah spoštuje omejitve hitrosti, kar pomeni, da se hitrosti na avtocestah umirjajo. V prvem polletju so policisti tako obravnavali manj prometnih nesreč na avtocestah, vendar pa so bile njihove posledice v prvem polletju letošnjega leta, v primerjavi z enakim obdobjem lani, hujše. Zabeležili so namreč več mrtvih, pa tudi večje število hudo in lažje telesno poškodovanih.

Ker pa med povzročitelji prometnih nesreč izstopajo posamezniki, ki s hitro vožnjo po avtocestah ogrožajo sebe in predvsem druge udeležence, uvajajo nov način izvajanja meritev hitrosti na avtocestah, s katerim bomo nadzirali predvsem takšne kršitelje.

Gre za meritve z laserskimi merilniki hitrosti, ki za dokumentiranje uporabljajo video zapis, s čimer je vsaka prekoračitev hitrosti dokumentirana s fotografijo. Policisti meritve izvajajo z nadvozov, morebitne kršitelje pa nato izločijo iz prometa oziroma ustavijo na primernem mestu in z njimi izvedejo ustrezen postopek.

    Komentarji

    1. Jazz
      24.08.2011 ob 12:00 Jazz

      Nič drugega kak spet ena dodatna možnost "zaslužka". Naj bi rajši za pomembnejše stvari skrbeli!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. blue
      24.08.2011 ob 12:09 blue

      Blagajna se nevarno prazne (bere je že prazna) zdaj pa trbej z vseh strani punete žakel brez dna...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. copkiller
      24.08.2011 ob 14:51 copkiller

      Kakšen bo pa naslednji korak? Bodo plavčki skakali iz zabojnikov za smeti in fotkali prehitre pešce?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.