https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Topič: Žrtvovali smo Pevnika, igralci pa so s tem dobili zadnjo priložnost

Murska Sobota, 24.8.2011  

Na popoldanski novinarski konferenci je predsednik Mure 05 Miroslav Topič pojasnil, zakaj so se odločili za zamenjavo trenerja. Tako je poudaril, da so bili zadovoljni z delom in pristopom Roberta Pevnika, vendar so morali žrtvovati, da bi presekali nadaljnje propadanje kluba. Ime novega trenerja naj bi bilo znano do tekme z Domažalami, Radio City pa je poročal, da naj bi to postal Ante Šimundža.

Prvi mož črno-belih je dejal, da je Pevnik imel nehvaležno delo, saj je dobil enajsterico bolj kot ne samih amaterjev, ki so se čez noč morali preleviti v profesionalce, kar pa se ni zgodilo. Zato so v klubu opravili temeljito analizo, s katero so želeli poiskati vzroke, v čem tiči ta padec ne samo v rezultatskem smislu, ampak tudi pri odnosu na igrišču, ob igrišču in v odnosih do zveste publike.

Odločiti so se morali med igralci in trenerjem 

Več kot očitno se vidi, da se klub trenutno ne nahaja na pravi pot, pač pa da je zašla s prave poti, da se ekipa nahaja v blokadi in da se besede odbijajo od stene. Zaradi tega je upravni odbor kluba premleval, kaj spremeniti, za dvig ekipe bi bilo potrebno menjati sedem, osem igralcev, s čimer bi porušili vizijo in načela, zato so se odločili za drugo možnost.

"Neka sprememba se je morala zgoditi, ker besede več niso zalegle, nam ni preostalo drugo, kot da žrtvujemo Pevnika. Na žalost je on žrtev, ni pa posledično odgovorna oseba za nastalo situacijo. Ekipi smo s tem dali jasno vedeti, da bi v tem trenutku morali menjati osem igralcev, ali pa enega trenerja, da bodo začeli drugače razmišljati. Odločili smo se za trenerja, igralci pa so s tem dobili drugo in hkrati zadnjo priložnost," pravi Topič. Igralci so bili nad to potezo presenečeni in so se zamislili nad sabo, da je zdaj poteza na njih. Vodstvo kluba jim je jasno povedalo, da vsakih pet kol ne namerava menjavati trenerja.

Novega trenerja bo izbral športni direktor Celec 

Na vprašanja, kdo in kdaj bo znano ime novega trenerja, Topič ni odgovoril, saj to odločitev namreč prepušča športnemu direktorju. Edini zahtevi Topiča pri tem sta bili, da nov trener ne sme finančno presegati okvirov dosedanjega trenerja, niti ne sme biti po kvaliteti slabši in da je iz Slovenije. Če je med kandidati tudi Ante Šimundža, kot poročajo nekateri mediji, Topič ni niti potrdil, niti ovrgel te možnosti. Predsednik Mure 05 upa, da se bo radikalna poteza, ki je odnesla Pevnika, izkazala za pravilno in da se bo ekipa prebudila in že v kratkem kazala predstave, kot je bil prva proti Kopru. 

Pevnika so žrtvovali v upanju na pozitivne spremembe

Robert Pevnik je tako postal druga trenerska žrtev v novi sezoni v prvi slovenski ligi, zamenjan je bil po vsega šestih krogih. Čeprav je vodstvo Mure 05 še prejšnji teden zatrjevalo, da verjamejo v Pevnika in da se je v preteklosti prehitro zamenjevalo trenerje, so zdaj po seriji štirih porazev odločili za tako imenovano šok terapijo in se sporazumno razšli z njim.

"Po razgovoru s trenerom Pevnikom daleč od tega, da bi bili nezadovoljni z odnosom ali čem podobnim, je spoštovanja vreden trener, ampak morali smo nekaj ukreniti. Barka trenutno pluje navzdol, zato smo se po skupnem razgovoru odločili za šok terapijo. Razšli smo se v prijateljskem vzdušju brez zamer," je o prekinitvi sodelovanja s Pevnikom dejal športni direktor Igor Celec.

Medtem je Radio City poročal, da Ante Šimundža, pomočnik trenerja pri Mariboru, ni odpotoval z moštvom na Škotsko, kjer se bo Maribor jutri pomeril z Glasgow Rangersi. To naj bi pomenilo, da bo Šimundža postal nov trener Mure 05, v Mariboru pa naj bi namesto njega pomočnik trenerja postal Saša Gajser.

Foto: vidrihmiha.si

Pevnik še ne želi komentirati

Za izjavo glede menjave smo želeli zaprositi še nekdanjega trenerja Mure, vendar nam je le-ta dejal, da želi zadevo prespati, šele nato komentirati.

Preberite tudi:

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Goricki
      24.08.2011 ob 12:40 Goricki

      šimundža bi bil super zamenjava! naj samo to spelajo tak..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. prekmurjerepublika
      24.08.2011 ob 12:51 prekmurjerepublika

      Samo šimunđa še nema nikšeh trenerskih izkušenj, ale je pa poleg v maribore biu kak pomočnik, in tou tuj neka vala..Problem vidin v ton, ka začamo samo mariborčane vozite,,,.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. direktiva
      24.08.2011 ob 12:54 direktiva

      nema izkušenj kak glavni trener v prvi ligi ali zna delati z mladimi. Trenutni kader pri Muri je nej zadosta dober na sredini, taka sta tevi dvej okrepitvi dobrivi, kakoli....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. ferek
      24.08.2011 ob 14:03 ferek

      Ka te v prekmurji nemamo trenerov za 1ligo ka so pozabli na Šošija ali pa nešče iti,gda je on muro trnero so bili jesenski prvaki malo zgodovine!!!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. okvals
      24.08.2011 ob 14:22 okvals

      Murska Sobota postaja v nogometu mariborska baza rezervnih igralcev, tako kot so nekoč bili Bakovci za Muro.. To se mi sploh ne dopade, tako bodo propadali domači nadarjeni nogometaši..ali pa ne bodo dobivali šans..vajeti za celotno zadevo b o pa itak imel v rokah Zahovič..on prodaja in bo prodajal igralce..kaj bo od tega imela mura, pa lahko sami sklapamo..en velik nič. Če je to politika za en klub imenovan Mura 05..potem je to žalostno. Zakaj pod vsako ceno vztrajati v 1,ligi?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. ajvar
      24.08.2011 ob 18:47 ajvar

      Mislim, ka so dobro potezo naredili, bomo vidli rezultate... Halo Okvals, zakoj v prvo ligo, vepa moremo gor gledati nej dol ;)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. Jazz
      24.08.2011 ob 19:06 Jazz

      Trbej se pitati samo kdo profitira od toga ka smo v 1. ligi pa de van vse jasno. Pa ok no... kakša drobtinica jim ziher doj spadne ;) Tak da volk sit, kozi pa fali ena noga recimo ;)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. murazavedno
      25.08.2011 ob 12:12 murazavedno

      topič odidi!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. BAMBINO
      25.08.2011 ob 14:55 BAMBINO

      murazavedno - pa ka s teuf je vse OK??? pa nej zadosta ka po vseh forumaj lazeš, pa bedarije pišeš, zaj pa še tu s takšo smečeno izjavo v priletiš?? se vijde ka si začno navijate za muro, od kar smo v 1.Ligo prišle!! špot i sramota si!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. poznavalec
      25.08.2011 ob 17:55 poznavalec

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. poznavalec
      25.08.2011 ob 18:15 poznavalec

      ferek bravo, bar nešče se je spomnil na nekatere, ki so za muro nekaj naredili, pa to ne za velke pejneze kak tisti,ki so prihajali iz vseh mogočih koncev in krajev.Šošo je z mladincami keri so potem postali nosilci mure v članski ekipi osvojil tri krat mladinski naslov slovenskih prvakov, dvakrat naslov pokalnih prvakov. Treniro je Muro v prvi ligi, Nafto v drugi ligi, pa neven kelko trečeligašov. Bil je trener slo. reprezentance in dve leti selektor slo. reprezentance u-19. Z to reprezentanco je imel zelo dobre rezultate saj je le za malenkost falo evropsko prvenstvo. Od njegovih mladih igralcev jih je dosti uspešno nastopalo v našoj prvi ligi pa tudi v tujini-nekateri še danes. poleg toga pa je tudi uspešen podjetnik, ka pomeni ka je člvek sposoben. Kelko pa znan iz Mure z njim nihče nej kontaktero, torej navali še naprej na uvožene drago plačane trenere, kateri za sebov pistijo prazno blagajno pa nienoga afirmeranega igralca. Samo tak naprej!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.