https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

V soboto v Bakovcih tekmovali tudi v sprint triatlonu

30.8.2011  

Na isti progi in sočasno z ultra triatlonom je minulo soboto med Mursko Soboto in Bakovci potekalo tudi održavno prvenstvo v sprint triatlonu za mladince, člane in veterane. Tekmovanje je pod okriljem Triatlonske zveze Slovenije organiziral Team Turbo Tropovci. 

Najboljši slovenski triatlonci so v Soboškem jezeru najprej plavali 750 m (2 kroga), nato so v 1. menjalnem prostoru ob jezeru plavalno opremo zamenjali za kolesarsko in se prvič odpravili proti Bakovcem. Kolesarili so 20 km oziroma 5 krogov na progi med Mursko Soboto in Bakovci. Po kolesarjenju so v 2. menjalnem prostoru v Bakovcih odložili kolesa, si obuli tekaške copate in po 5 km (3 krogih) teka po Bakovcih prispeli v cilj.

V absolutni konkurenci sta slavila Jaroslav Kovačič (TK Krško) in Laura Šimenc (TK Gorenjska). Jaroslav Kovačič je za progo potreboval 55 minut in 35 sekund, Laura Šimenc pa 1 uro 6 minut in 42 sekund. Drugi mesti sta zasedla Uroš Seme (TK Mamut) in Jana Zevnik (TK Gorenjska), tretji pa Matija Meden (TK Trisport Kamnik) in Nada Rotovnik Kozjek (TK Ljubljana). Priznanja in nagrade sta podelila predsednik Triatlonske zveze Slovenije Mojmir Ocvirk in predsednik Teama Turbo Tropovci Dalivoj Titan. 

Tekmovanje sta končala tudi dva predstavnika organizatorja Teama Turbo Tropovci. Melita Hajdinjak iz Tropovec je v absolutni ženski konkurenci s časom 1:10:21 zasedla 4. mesto, v kategoriji Članice II pa 1. mesto. Slavko Vukan iz Černelavec je s časom 1:12:03 v kategoriji Veterani I osvojil 3. mesto. Nastopil je še en pomurski predstavnik, Sebastjan Gergorič iz Kupšinec, ki je pod okriljem Triatlonskega kluba Maribor s časom 1:03:45 zasedel 14. mesto v absolutni moški konkurenci in 5. mesto med Člani II. 

Zmagovalci (državni prvaki) po kategorijah so postali: 

ml. mladinci: Jan Lipovšek (TK Trisport Kamnik)

ml. mladinke: Tina Besal (TK Inles Riko Ribnica)

st. mladinci: Matija Meden (TK Trisport Kamnik)

člani I: Jaroslav Kovačič (TK Krško)

članiceI: Laura Šimenc (TK Gorenjska)

člani II: Uroš Seme (TK Mamut)

članice II: Melita Hajdinjak (Team Turbo Tropovci)

veterani I: Matjaž Štibelj (TK Gorenjska)

veteranke I: Polona Strnad (3K Šport)

veterani II: Miran Sagadin (TK Maribor)

veteranke II: Nada Rotovnik Kozjek (TK Ljubljana)

veterani III: Marko Završki (TK Maribor)

veterani IV: Radovan Aćimović (TK Maribor)

veterani V: Stanislav Kermelj (TK Ljubljana) 

 

Slike s tekmovanja si lahko ogledate TUKAJ

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.