https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Nusmir Fajić: Publika nas bo ponesla do novih treh točk

Murska Sobota, 7.9.2011  

Napadalec iz Bosne in Hercegovine Nusmir Fajić je bil okrepitev Mure, od katerega se je pričakovalo zelo veliko, saj je bil v lanski sezoni v dresu Travnika drugi strelec bosanske lige. Že od prve tekme v črno-belem dresu je kazal svoje kvalitete, na njegov prvi zadetek pa se je čakalo vse do sedmega kroga proti Domžalam. 24-letnik obljublja, da bo odslej zadeval bolj pogosto.


Leta 1987 rojeni Nusmir Fajić je v pretekli sezoni v dresu premierligaša Travnika dosegel štirinajst zadetkov in bil drugi strelec lige, zaradi česar je bil zelo iskan napadalec, tudi v nogometno močnejših ligah kot je slovenska. "Res je, da sem imel zelo dobro preteklo sezono, zato je bilo zanimanje zame kar veliko, vendar konkretne ponudbe ni bilo. Vabili so me na preizkušnje, kar pa nisem želel. Vodstvo Mure mi je ponudili pogodbo in tako se odločil za prihod v Mursko Soboto. Mislim, da se ravnal pravilno, tu se počutim odlično," pravi Nusmir Fajić, ki je bil blizu tega, da bi kariero nadaljeval pri Zagrebu, vendar je njihovo pogodbo zavrnil.

Mesto živi za nogomet

24-letni napadalec je sedaj že dobra dva meseca v Sloveniji in mu žal, da se je tako odločil. "Soigralci so me odlično sprejeli, kakor tudi navijači. Mesto živi za nogomet, zato upam, da bomo kmalu dosegali boljše rezultate in razveseljevali naše navijače," pravi Fajić, ki ni bil presenečen, da je bila Fazanerija na uvodnih dveh tekmah polna: "Soigralci in ljudje iz vodstva so mi povedali, za kakšne tekme bo šlo, in bilo je čudovito igrati pred polnimi tribunami."

Odslej bo večkrat zadel

Visokorasli napadalec je že na prvi tekmi proti Luki Koper pokazal svoje kvalitete, zadetka pa mu kljub lepim priložnostim ni uspelo doseči vse do tekme sedmega kroga proti Domžalam. "Pripeljan sem bil, da dosegam zadetke, pričakovanja so bila velika, ampak na prvih petih, šestih tekmah nisem imel sreče, zgrešil sem tudi nekaj čistih situacij. Prejšnjo nedeljo sem končno prvič zadel in mislim, da bo zadetkov odslej še več," je optimističen Fajić.

Po skoraj odigrani prvi četrtini prvenstva je dobil že dober vpogled v slovensko ligo, zato lahko potegne tudi primerjavo z nogometom, ki se igra v Bosni in Hercegovini. "Zagotovo se v Bosni igra veliko močneje, sojenje tukaj pa je povsem druga zgodba. V Sloveniji se igra lažje in brez večje grobosti, tako da je liga dobra za napredovanje," pravi Fajić.

Pričakujejo tri točke

V nedeljo se v Murski Soboti obeta nov praznik nogometa, saj bo na Fazaneriji gostovala ljubljanska Olimpija z otrokom Mure Daretom Vršičem na čelu. Ne glede na stanje na lestvici, črno-beli verjamejo v poln izkupiček. "Pričakujemo tri točke, da se izvlečemo iz dna lestvice, v katerem smo se znašli. Verjamem, da bo štadion poln in da bo nas publika ponesla do novih treh točk in napredovanja po lestvici navzgor," pravi Fajić.

Tekma bo posebna tudi zaradi praznovanja dvajsete obletnice delovanja navijaške skupine Black Gringos, zaradi česar Fajić želi, da bi njim poklonili zmago: "Slišal sem že informacije, da bodo navijači obeležili obletnico, tako da se obeta spektakel na štadionu. Zadetka ne morem obljubiti, bom pa storil vse, da bi ga dosegel in da jim s soigralci podarimo zmago."

Članek je bil objavljen v športnem časniku EKIPA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. prekmurjerepublika
      08.09.2011 ob 10:26 prekmurjerepublika

      ajde Fajo zabij za gringoseeee !!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.