https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

VIDEO: Deseta obletnica zrušitve World Trade Centra v New Yorku

11.09.2011 ob 12:54  

Danes mineva že deset let od terorističnega napada skrajne islamistične skupine Al Kaide na Združena države Amerike. Štiri ugrabljena letala in njihovi trki so terjali skoraj tri tisoč smrtnih žrtev.


Časovni potek dogodkov 11. septembra 2001:

8.46 – Letalo boeing 767 družbe American Airlines (AA) na letu številka 11 iz Bostona v Los Angeles strmoglavi v Severni stolp Svetovnega trgovinskega centra (WTC).

9.03 – Letalo boeing 767 družbe United Airlines (UA) na letu številka 175 iz Bostona v Los Angeles strmoglavi v Južni stolp WTC.

9.05 – Bushu med branjem knjige v vrtcu sporočijo, da so ZDA napadene.

9.17 – Televizijska družba CBS prvič sporoči, da so iz obveščevalnih krogov izvedeli, da je verjetni osumljenec za napade Osama bin Laden.

9.37 – Letalo boeing 757 družbe AA na letu številka 77 iz Washingtona v Los Angeles strmoglavi v zahodno krilo Pentagona.

 

9.59 – Poruši se Južni stolp WTC.

10.03 – Letalo družbe UA na letu številka 93 iz Newarka v San Francisco strmoglavi v Pensilvaniji.

10.28 – Poruši se Severni stolp WTC.

13.04 – Bush odredi visoko stopnjo pripravljenosti v ameriški vojski po vsem svetu. Ob tem sporoči: "ZDA bodo našle in kaznovale odgovorne za ta strahopetna dejanja."

16.00 – Mediji poročajo, da je po navedbah vrha obveščevalcev glavni osumljenec Osama bin Laden.

23.30 – Bush tik pred spanjem v svoj dnevnik zapiše: "Danes se je zgodil Pearl Harbor 21. stoletja. Mislimo, da je bil Osama bin Laden".

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.