https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Škrjanec: Mura še vedno nima pravega lastnika, Đorđevič pod lupo Gospodarske zbornice Slovenije

13.09.2011 ob 9:54  

Na javni dražbi tovarne Mure, ki je potekala 29. avgusta, je sodelovala samo Skupina AHA, čeprav je interes za nakup izrazilo tudi angleško podjetje Peninsula Capital Partners. Slednji so se dražbi odpovedali pet dni prej, saj niso bili zadovoljni z ravnanjem stečajnega upravitelja Branka Đorđeviča. Izvedeli smo tudi, da naj bi prevzem Mure preverjala Gospodarska zbornica Slovenije.


Manekenka, kreatorka in lastnica modne agencije Samanta Škrjanec nam je pojasnila, zakaj se podjetje Peninsula Capital Partners, za katerega je bila posrednica pri morebitnem nakupu Mure, ni odločilo za sodelovanje na javni dražbi. "Podjetje Peninsula Capital partners je odpovedala svoje sodelovanje na dražbi pet dni prej, saj niso bili zadovoljni z ravnanjem g. Đorđeviča in je prevladoval na njihovi strani sum, da okoliščine okoli prodaje Mure niso čiste. Niti takrat, ko sem direktno povezala g. Đorđeviča z Angleži, stečajni upravitelj ni želel direktno komunicirati z njimi," pravi Škrjančeva.

Potencialni angleški kupci so Branku Đorđeviču v sredini avgusta poslali 40 vprašanj o Muri, na podlagi katerega bi se  odločili o skrbnem pregledu družbe, vendar niso prejeli nobenega odgovora. Je pa ta isti stečajni upravitelj preko medijev razlagal, da je boniteto podjetja preveril pri Gospodarski zbornici Slovenije in da mu nekaj vzbuja dvome. "Menim, da je g. Đorđevič s svojim ravnanjem povzročil gospodarsko škodo Muri, saj je izgubil dva milijona kapitala s tem, ko ni omogočil Angležem udeležbo na dražbi," še dodaja Škrjančeva. Na odgovor, kaj pravi na te očitke Đorđevič, čakamo.

Gospodarska zbornica Slovenije preverja Skupino AHA?

Če je Peninsulo Capital Partners pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) preverjal Đorđevič, pa neuradno zdaj GZS preverja prevzem Mure s strani Skupine AHA. "Pred dnevi so me poklicali iz GZS ter me prosili za mnenje in nekatere podatke v zvezi z delovanjem g. Đorđeviča pri prodaji. Lahko sklepam, da so morda tudi moji partnerji podali prijavo na GZS, saj so večkrat poudarili, da takega odnosa in delovanja pri prodaji firm niso vajeni. Tega ne morem trditi z gotovostjo, saj nisem seznanjena z vsemi navezami, ki jih imajo Angleži, zdi pa se mi verjetno, saj so večkrat izrazili svojo ogorčenost nad ravnanjem stečajnega upravitelja," je dejala Škrjančeva, ki je prepričana, da bi njeni partnerji Muri lahko ponudili več, predvsem pa, tako meni Škrjančeva, so ponujali kapital, ki je čist, torej ni obremenjen s kreditom.

"Seveda upam na najboljši razplet, toda moja skrb ostaja, da Mura še vedno nima pravega lastnika in da se bo agonija delavcev in delavk nadaljevala," zaključuje Škrjančeva.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.