https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Nesreča pri delu z motorno žago

14.09.2011 ob 7:27  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč, sedem kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda in miru, štiri primere povoženja divjadi, poškodbo vozila na parkirnem prostoru, nesrečo pri delu ter zaradi večkratnih kršitev cestno prometnih predpisov enemu vozniku zasegli osebni avtomobil in enemu neregistriran moped.

 

V eni prometni nesreči je ena oseba utrpela lahko telesno poškodbo, ostale nesreče pa so se končale le z gmotno škodo. V Gomilicah je voznik osebnega avtomobila, zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji, trčil v pred seboj vozeči osebni avtomobil. Voznica slednjega je utrpela lahko telesno poškodbo in po nesreči sama iskala zdravniško pomoč. Nastala gmotna škoda znaša 4.000 evrov. 

Na področju kriminalitete so obravnavali dva vloma, štiri tatvine in ponarejanje denarja. V Martjancih je bilo vlomljeno v vikend, vendar storilec iz notranjosti ni ničesar ukradel. V Mali Nedelji je neznani storilec poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo, na kateri je razbil steklo na oknu ter povzročil za 150 evrov gmotne škode. Policisti PP M. Sobota so obravnavali dve tatvini v trgovinah in v Gančanih tatvino potopne vodne črpalke. Na bencinskem servisu v Pincah je neznani voznik osebnega avtomobila v vozilo natočil gorivo v vrednosti 20 evrov in odpeljal brez plačila. V Lendavi je bil odkrit ponarejen bankovec za 50 evrov.

Nesreča pri delu z motorno žago se je zgodila v Borecih. V nesreči je ena oseba utrpela hudo telesno poškodbo.

 Javni red in mir je bil kršen enkrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelja, ki je nadaljeval s kršitvijo, so pridržali do streznitve.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti čez dan opravljali na relaciji Murska Sobota – Lendava.

Danes med 07.00 in 15.00 uro bodo policisti PU M. Sobota na strelišču v Mačkovcih izvajali vaje v streljanju. Opozarjamo, da je v tem času zadrževanje na strelišču in okolici nevarno.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.