https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Gornja Radgona: Kampuš ni hotel, zato so izredno sejo sklicali svetniki sami

Gornja Radgona, 23.09.2011 ob 9:22  

V Gornji Radgoni nekaj občinskih svetnikov meni, da so pri njih pokopali demokracijo. Že meseca julija so svetniki dvakrat pozvali župana Antona Kampuša za sklic izredne seje, vendar jo je Kampuš, ki je tudi poslanec v državnem zboru, zavrnil z obrazložitvijo, da ni izrednih razmer. Zato so svetniki vzeli stvari v svoje roke in 19. septembra sklicali izredno sejo kar sami.


Razlog sklica seje je ugotovitev sklicateljev, da je župan, Anton Kampuš hudo prestopil meje svojih pooblastil in tako ravnal v nasprotju z veljavnimi zakoni, Statutom Občine Gornja Radgona in Odlokom o ustanovitvi Javnega podjetja Komunala Radgona d.o.o. Za sklic izredne seje so pozvali župana, ki pa je zavrnil njihovo pobudo zavrnil, zato so v skladu z akti sejo sklicali sami.

V "odsotnosti" župana je sejo vodil član Občinskega Sveta Občine Gornja Radgona iz OO Zares-nova politika Gornja Radgona Stanko Rojko. Za sejo so predlagali sklepe s katerimi bi odpravili sporno spremenjene akte s strani župana.  Menijo namreč, da je edini organ, ki lahko odloča o spremembah akta katerega koli javnega podjetja v občini, občinski svet in prav tako je zapisano v ustanovitvenem aktu Javnega podjetja Komunala Radgona d.o.o.

Pokop demokracije v Gornji Radgoni

Sklicana seja je bila nesklepčna, saj je celotna koalicija na čelu z županom Občine Gornja Radgona sejo bojkotirala. "Situacija, do katere je prišlo ob sklicu seje, kaže na ignoranco posameznih občinski svetnikov in župana, ki so bili izvoljeni pred slabim letom in so jim volivci zaupali vodenje občine v dobro občanov. Bojkot seje, kjer predlagatelji predlagajo, da se stvari urejajo v skladu z zakoni in veljavnimi akti, bi lahko označili kot bojkot pravne države in podpiranje nespoštovanja zakonov.

Dejstva, da je župan prekoračil pooblastila, se ne da spregledati. Naše mnenje je, da župan ne more sam odločati o tako pomembnih zadevah kot so spremembe aktov javnih podjetij. Sprašujemo se ali ob takšnem načinu "samoodločanja" župana sploh še potrebujemo občinski svet oz. a imamo člani najpomembnejšega organa v občini sploh še kakšno veljavo in besedo. Dogajanje in sam bojkot seje lahko mirno označimo kot bojkot oz. "pokop" demokracije v Gornji Radgoni," so v sporočilu za javnost zapisali v radgonskem območnem odboru Zaresa.

Sejo bojkotiralo vseh 12 koalicijskih svetnikov in župan

Izredne seje se je udeležilo devet svetnikov, namige in neresnice, ki se pojavljajo, da želijo "pokopati" radgonsko komunalno podjetje, pa so po njihovem mnenju zavajajoči in neresnični. Od župana in članov občinskega sveta pričakujejo, da javno predstavijo svoje razloge za bojkot seje in pogled na omenjeno situacijo. Večina svetnikov se je sicer opravičila, a glede na dejstvo, da je manjkalo vseh 12 koalicijskih svetnikov menijo, da ne gre za resnična opravičila, vsaj v večini ne. "Verjamemo, da je kdo resnično imel opravičljiv razlog, a po našem mnenju to ne more biti vseh 12 svetnikov, kaj šele odsotnost župana Antona Kampuša," pravijo v Zaresu. V ponedeljek, 26. septembra, bo na sporedu redna seja občinskega sveta, na kateri se pričakuje razprava na omenjeno problematiko.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.