https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Kosci iz Sela so obiskali Slovaško

 

Minuli vikend  se je na Slovaškem v največjem zdravilišču v tem delu Evrope v mestu Piestany odvijalo zadnje dejanje v vrsti košenj z ročno koso, ki so se ga udeležili tudi predstavniki tekmovanja v košnji v Selu.


Društvo pevcev Selo, ki je letos prvič organiziralo mednarodno tekmovanje v košnji, se je udeležilo končne košnje v Piestanyiju, kjer jih je sprejel tudi župan mesta ter vodja regije. Kosensky spolok, kakor se imenuje tekmovanje v košnji z ročno koso, je na Slovaškem povezano tekmovanje dvanajstih košenj po celi Slovaški, ki se konča s končnim zmagovalcem, zmagovalko in deluje kot liga koscev in kosic.

Košnja na star način je namenjena  predvsem turistom v zdravilišču, ter obiskovalcem tega turističnega mesta kot ena predstavitev košnje v celoti, tako kot je bilo pred prihodom motornih kosilnic.
Namen obiska koscev iz Sela je bil predvsem demonstriranje Slovenske košnje, ter vzpostavitev stika za tekmovanje v letu 2012, ko se nameravajo tudi Slovaki in Čehi priključiti Srednjeevropskemu pokalu v košnji, v katerem sodelujejo tudi kosci iz Sela.

Foto: Oskar Makari

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.