https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Odslej z letolom na Dunaj in v London tudi iz Maribora

Maribor, 06.10.2011 ob 15:49  

Danes je zelo pomemben dan za letališče Edvarda Rusjana v Mariboru in novo slovensko letalsko podjetje Golden Air. Ob 14.25 uri sta proti Londonu poletela prva dva potnika, zvečer pa se bo letalo Golden Air-a vrnilo na matično letališče z drugima potnikoma.

Angleški poslovnež Clifford Dachuna, ki je včeraj preveril še zadnje priprave, je žarel od zadovoljstva: "Za nami so meseci napornih priprav na odprtje letalske povezave. V Sloveniji naše operacije vodi Tom Mastnak, ki se je izkazal za zanesljivega partnerja ter odličnega letalskega strokovnjaka. S prvim poletom se naše delo in odgovornost do potnikov šele prične. Prihodnjih šest mesecev je za nas odločilnih, saj mora letalska povezava dokazati svojo profitabilnost. A mi smo tukaj, in zavezani smo k razvoju. Želimo izkoristiti velik turistični potencial Slovenije ter sočasno razvijati tudi naš nov dom – mariborsko letališče. Naš fokus ni zgolj letalska povezava, temveč celotna turistična storitev, in prav na tem področju vidimo svojo veliko priložnost."

Mariborsko letališče

Ker je trenutno zelo aktualna tudi zgodba o prodaji družbe Aerodrom Maribor, ki je sicer v lasti Preventa v stečaju, se je Dachuna dotaknil tudi tega vprašanja. Kot je dejal, je njihova odločitev, da se zavežejo razvoju Golden Aira, sicer člana skupine Golden Air, zato je logično, da se zanimajo tudi za nakup Aerodroma Maribor, vendar je predpogoj, da uspejo z osnovno storitvijo.

Golden Air bo v London s postankom na Dunaju sprva letel trikrat tedensko, nato pa tudi večkrat, za ceno 150 evrov, pri čemer bodo imeli potniki tudi možnost izstopa na Dunaju, a za enako ceno vozovnice. V družbi poleg cenovno ugodne vozovnice kot dodatno ugodnost ponujajo tudi potovanje z do 25 kilogramov prtljage.

Vozni red letenja

Vsak: pon**, čet, pet, sob, ned*

Maribor-Dunaj (14:25-15:00) - trajanje leta 0:35

Dunaj-London (16:00-17:15) - trajanje leta 2:15

London-Dunaj (18:30-21:45) - trajanje leta 2:15

Dunaj-Maribor (22:05-22:40) - trajanje leta 0:35


* - poleti na ta dan v tednu se pričnejo 20.10.2011
** - poleti na ta dan v tednu se pričnejo 30.10.2011

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.