https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-MUZIKA

Happy Face 92 - bend, ki pravi da ni mogoče, da bi kdaj razpadel

6.10.2011  

Happy Face 92 je skupina štirih fantov, ki ustvarjajo svojo posebno glasbeno zvrst imenovano "rainbow", zase pa menijo da so vizualno lepa zasedba in da ni mogoče, da bi kdaj razpadli.


Rubrika POM-MUZIKA je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi četrtek, v njej pa predstavljamo pomurske glasbenike, ki šele stopajo na pota glasbenih karier.

 

Vaša zgodba z bendom se je začela leta 2007. Kako je prišlo do tega in ali je Happy Face 92 vaše prvo in zadnje ime? Se je zasedba kaj spremenila v času vašega delovanja?

Ideja za bend je prišla v OŠ. To ni bilo naše prvo ime, zadnje pa tudi verjetno še ne. Najprej smo bili Happy Face, 92 pa je samo modni dodatek. V naši bogati štiriletni zgodovini pa smo zamenjali enega člana.

 
Kako bi opisali vsakega člana HF 92 v enem stavku in kako bi z enim stavkom opisali celotne Happy Face 92?

Vsak član je zelo poseben. Npr. Max je izjemno lep, Sandi je "šumski" pa tudi zelo lep (malo manj od Maxa). Potem Luka sploh ni lepi - lep je samo Sanji, Čavla pa je Vinetu (indijanec s Peruja). Vsi skupaj pa smo Happy Face! Dobesedno "8======Đ~~~~ O:".

 
Kje ste imeli svoj prvi koncert in kakšni so bili vaši občutki takrat? Kateri koncert do danes bi izpostavili morda kot najboljšega?

Naš prvi javni nastop je bil v Rakičanu v gasilskem domu. Po nastoupu smo bili polni volje za nadaljnje delo. Naš največji nastop je bil na motoristih v Gajševcih, leta 2010. 

 

 
Sodelovali ste že tudi na kar nekaj glasbenih natečajih in podobnih zadevah. Kje ste bili do sedaj najbolj uspešni in ali v prihodnje načrtujete še kakšno udeležbo na kakšnem natečaju ali festivalu?

Sodelovali smo na več različnih natečajih. Sodelovali smo recimo na finalnem predizboru v Ljubljani v Kinu Šiška na natečaju Najbend.si. Potem na natečaju radia Steckdoze, kjer smo zmagali in se s tem prislužili snemanje komada z naslovom The end.

Do danes ste izdali že kar nekaj komadov. Kateri je bil vaš prvi? Trenutno vam na Myspaceu piše, da snemate svoj prvi album - kako daleč ste z tem?

Naš prvi komad je bil My style. Snemamo pa še naprej in sicer vsak komad posebej. Mogoče pa bomo kdaj v prihodnosti izdali tudi album. V kratkem pa bomo zagotovo izdali še en prekmurski komad! 

 
Med drugim lahko zasledimo tudi, da ustvarjate novo zvrst glasbe imenovano "rainbow". Kako bi opisali to zvrst? Katere druge zvrsti še preigravate?

Rainbow predstavlja večzvrstnost in si jo vsak človek razlaga po svoje. Preigravamo več različnih zvrsti, osnova pa je rock. 

V vaši glasbeni karieri z HF 92 se vam je zagotovo zgodila tudi kakšna zanimiva stvar, ki bi jo morda delili z nami?

Na enem nastopu smo bili pod substancami in se sam nastop ni končal dobro... Ampak "we don't give a fuck" in še dalje delamo to kar nas veseli, kljub temu enemu polomu.

Pred malce več kot pol leta ste med drugim tudi posneli svoj prvi "homemade" videospot. Koliko časa ste potrebovali za videospot, da je bil pripravljen za objavo?

Videospot za komad Almost perfect smo posneli sami. Za obdelavo pa smo porabili en dan, saj ni bistvo video ampak pesem dejansko. Na snemanju pa smo se itak, da zabavali.   

Pa še, da zaključimo - kakšni so vaši načrti za prihodnost in ali se zna zgoditi, da glede na to da je pred vami študij, da bodo HF 92 zaključili svojo skupno pot ali je to nemogoče? 

To je nemogoče! Trudili se bomo še naprej, sicer bo časa manj, ampak bomo vsi člani poskusili prilagoditi svoje obveznosti.  


PRIPOROČAMO:

VSI PREDSTAVLJENI GLASBENIKI NA POMUREC.COM

    Komentarji

    1. okvals
      09.10.2011 ob 15:41 okvals

      Čestitke, fantje, kar tako naprej..lahko ste vzorniki raznim prekmurskim altrnativnim pop skupimam, ki igrajo zečiča in ostalo yu limonado.. l.p.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.