https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

Prekmurski tetover na Tattoo konvenciji zmagal v kategoriji za naj barvni tattoo

09.10.2011 ob 10:46  

Minuli vikend so na celjskem sejmu priredili 1. Tattoo konvencijo, kjer se je zbralo dvajset priznanih tetoverjev, bodypainter in piercing mojster, manjkal pa ni niti piton Trubar. Sobotno dogajanje je bilo začinjeno s tekmovanjem za naj črno-beli tattoo in barvni tatto, pri katerem je Dejan Marič osvojil prvo mesto.


Obiskovalci prve slovenske tattoo konvencije, katere pobudnik je tattoo mojster Samo Bregar, so lahko občudovali tetovaže najboljših slovenskih tattoo mojstrov, poslikave teles, razstavo umetniških del, dih jemajočo pozornost so pritegnila prebodena dekleta, obiskovalci pa so imeli moč videti tudi pitona Trubarja in ameriške avtomobile hot rod ter si kupiti opremo, barve in razkužilo za tetoviranje ter razno bižuterijo.

Poskrbljeno je bilo tudi za glasbeni program, in sicer sta v petek nastopili The International Rock'n'roll Circus in Bitch Boys, v soboto pa sta na oder stopili skupina Dismissed in pa Eight bomb.

Prekmurski tatto mojster Dejan Marič se je družil z Geno Zeneli

Prve domače tattoo konvencije se je skupaj s sinom udeležil tudi navdušen Gena Zeneli, ki se je družil s priznanim prekmurskim tetoverjem, Dejanom Maričem (Tattoo Dejan). Gena je sicer ponosen nosilec tetovaže, ki mu jo je naredil prav omenjen tetover, in kot sam pravi, verjame, da ni zadnja.

Radijska voditeljica Jerca Zupan pa je priložnost izkoristila za izdelavo nove tetožave, s katero je mojster Damjan Cafuta tudi tekmoval v kategoriji za naj črno-beli tattoo. Hrbet Zupanove tako po novem krasi violinski ključ z notnim črtovjem, dvema vrtnicama in napisi: Independanse, Love in Happiness.

Bolečina pri nastajanju tetovaže je subjektivna

Poklepetali smo z nosilcem zmagovalnega barvnega tattooja, ki nam je povedal, da ga je med samim 4 do 5-urnim delom ponekod bolelo, čeprav ni bilo preveč hudo. "To je sedaj tretji tattoo, zagotovo pa ni zadnji," nam je zaupal Sašo.

Dejan pa je ustvaril zanimivo črno-belo tetovažo na levi roki Žige, ki pa žal ni prejela nobene nagrade. "Nastajanje tetovaže je trajalo nekje 4 ure, z dvema pavzama, predvsem zato, da sem si malo spočil roko," je povedal Žiga, ki meni, da je bolečina subjektivna. "Nekoga boli, ko se ga že čist malo dotakne igla, meni načeloma pa so najbolj všeč te igle, ko jih je po 10 skupaj. Bela je na koncu najbolj bolela, ker je samo ena igla oziroma dve in gre po že razboleli koži in je res neprijetna stvar," je še povedal Žiga,ki ima že več kot 5 tetovaž, kar pa še ni vse.

Dejan Marič vesel zmage v kategoriji za barvni tattoo, nad katerim so bili navdušeni mnogi obiskovalci

Poklepetali smo še s Prekmurskim tetoverjem Dejanom, ki je vesel takega obiska prve tattoo konvencije v Sloveniji. "Do zadnjega dne sem bil skeptičen. Včeraj, ko sem videl prve obiskovalce, sem bil fasciniran, ostal sem brez besed. Danes je vrhunec vsega. Zelo sem presenečen, saj smo v Sloveniji doživeli pravzaprav več obiskovalcev kot sem pričakoval," je povedal Dejan, ki najraje tetovira realizem, portrete, foto realizem, predvsem pa barvne motive.

Dejan, ki je po zmagi ostal brez besed, je po tihem zmago v kategoriji za barvni tattoo pričakoval, saj je že pred samim tekmovanjem prejel same pohvale in pozitivne odzive. "Mogoče sem pričakoval tudi nagrado za kategorijo črno-beli tattoo, ampak vsega ne moremo dobiti. Vsak je moral nekaj prejeti," je še povedal. V kategoriji za naj črno-beli tattoo je zmagal Izo Tattoo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Chevapcic
      10.10.2011 ob 11:31 Chevapcic

      .. dober prispevek .. ;-)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. JasminaM10
      10.10.2011 ob 13:33 JasminaM10

      hvala :)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.