https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Starejši v Murski Soboti so obujali spomine na staro obrt

Murska Sobota, 10.10.2011 ob 11:40  

V Centru za starejše Murska Sobota se se z lončarjem Štefanom Zelkom spomnili te stare obrti iz njihove mladosti, izdelali pa bodo tudi svoje lončene izdelke.


Tradicionalni Lončar Štefan Zelko iz Lemerja je starejšim prikazal izdelovanje lončenih izdelkov, je pa tudi eden redkih, ki obvlada že skoraj pozabljeno redukcijsko ali črno žganje. Na delavnici so se tako starejši naučili nekaj o postopikih lončarskega dela, in se tudi sami preizkusili v lončarskih spretnostih.

Najrajši se spominjajo otroštva in mladosti

Delavnica, ki so jo izvedli v Centru, je le ena izmed oblik vključevanja starejših v družbo – 1. oktober je namreč svetovni dan starejših, in tako v tem mesecu še posebej skrbijo za to, da bi jim popestrili vsakdanje življenje. "Starejši se radi vključujejo v delavnice, današnja jim je bila še posebej všeč, saj jih spominja na njihovo otroštvo," nam je povedala vodja enote, Marta Ferencek in dodala: "Trudimo se, da bi jih razveselili in jim kar najbolj polepšali bivanje v Centru."

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.