https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Janković bo kandidiral na parlamentarnih volitvah, Virant mogoče

Ljubljana, 11.10.2011 ob 14:19  

Dvomov ni več. Ljubljanski župan Zoran Janković se je odločil, da bo kandidiral na predčasnih parlamentarnih volitvah. Na njih se bo mogoče podal tudi Gregor Virant, predsednik Zbora za republiko, ki ustanavlja svojo listo. Namigovanja, da bi se v njo naj preselil tudi dr. Andrej Horvat, je slednji že zanikal.

Odločitev je Zoran Janković sporočil na Kongresnem trgu, kjer se je poleg novinarjev zbrala tudi množica ljudi. "Da. Grem na parlamentarne volitve!" je dejal Janković in razložil, da bo na volitve odšel s svojo stranko, ki bo programska stranka in bo odprta za vse.

Odločitev, da bo kandidiral, po včerajšnjem javnem pozivu 26 prepoznavnih Slovencev, ni presenetljiva. Omenjena skupina Slovencev, med katerimi je tudi nekdanji predsednik Milan Kučan, meni, da je Janković pravi človek za novega mandatarja, "saj Slovenija potrebuje pragmatično vodenje, ki je neobremenjeno s političnimi in ideološkimi razhajanji“.

Zoran Janković

Virant ustanavlja svojo listo, v njej pa naj ne bi bilo Horvata

Gregor Virant, predsednik Zbora za republiko, ustanavlja stranko oziroma listo, ki jo bo čez slaba dva meseca povedel na parlamentarne volitve. Poleg Viranta bo na listi tudi ekonomist Janez Šuštaršič, podporo listi pa sta napovedala tudi Rado Pezdir in Marko Pavliha.

Šuštaršič ni samo nekdanji direktor Urada za makroekonomske študije in razvoj, ampak tudi (bivši) poslovni partnerposlovni partner Andreja Horvata, predsednika konference SD in državnega sekretarja v Pahorjevem kabinetu, znanega kot eks ministra za Pomurje. Šušteršič in Horvat sta imela skupno podjetje Re-Forma d.o.o. No, Andrej Horvat se je pred časom iz podjetja umaknil, polovični lastniški delež pa prodal Šušteršičevi ženi Snežani. Prav Šušteršič naj bi bil skupna točka med Virantom in Horvatom, zato so se namiguje, dabi naj bi se del Horvatove ekipe dogovarjal za prestop na Virantovo listo, kar pa Horvat zanika.

"Ne glede na prijateljstvo s Šušteršičem in Pezdirjem ter zelo dobro znanstvo z Virantom, ostajam član Socialnih demokratov," trdi Horvat.

Gregor Virant (Foto: siol.net)

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.