https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

VIDEO: Dare Vršič zadel za zmago slovenske reprezentance

Maribor, 12.10.2011  

V mariborskem Ljudskem vrtu je včeraj Slovenija premagala Srbijo z 1:0 in tako z zmago, s katero smo prekrižali načrte Srbom in omogočili dodatne kvalifikacije Estoncem, zaključili ne preveč posrečene kvalifikacije.

Slovenija : Srbija 1:0 (1:0)

Strelec: 1:0 Vršič (45)

Gledalcev: 11.000

Že pred samo tekmo je bilo jasno, da Slovenija nima nikakršnih možnosti in da bo šlo predvsem za prestiž. Srbija na drugi strani je nujno potrebovala zmago, da bi bili drugi na lestvici in bi se uvrstili v dodatne kvalifikacije, vendar to se ni zgodilo. V šestem medsebojnem dvoboju, od katerih se je prvih pet končalo z remijem, so Slovenci po presenetljivem zadetku Pomurca Dareta Vršiča zabeležili prvo zmago nad "bratsko državo".

Zadetek Vršiča:

"Zadetek je bil res čudežen. Takšen se zgodi malokrat v življenju. Nameraval sem podati. Strel sem si zamislil kot podajo, s katero sem iskal višje igralce," je po dvoboju priznal Vršič. Poleg strelca zmagovitega zadetka je bil junak v naših vrstah znova vratar Samir Handanovič, ki je med drugim obranil tudi strel z bele točke igralcu Manchester Uniteda Nemanji Vidiću.

Slovenija: S. Handanovič, Cesar, Jokič, Brečko (od 65. Ilič), Šuler, Bačinović (od 69. Krhin), Radosavljevič, Kirm, Vršič (od 75. Birsa), Novakovič, Ljubijankič.

Srbija: Jorgačević, Vidić, Vidović, Tošić, Stanković, Kolarov, Jovanović (od 57. Krasić), Petrović (od 51. Pantelić), Ninković (od 72. Milijaš), Subotić, Mrđa.

Doslej uvrščene reprezentance na Evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Poljskem in Ukrajini, so poleg domačink še Nemčija, Rusija, Italija, Francija, Nizozemska, Švedska, Grčija, Anglija, Danska in Španija.

Za preostala štiri mesta se bodo potegovali v dodatnih kvalifikacijah še Turčija, Irska, Estonija, BiH, Hrvaška, Črna gora, Portugalska in Češka.

Mlada slovenska reprezentanca, ki je leta 2006 na Fazaneriji premagala Škote. Od takratne zasedbe je včeraj proti Srbiji zaigralo pet nogometašev: Birsa, Handanovič, Brečko, Jokič in Vršič.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.