https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Zahovič upa, da Dodlek in Rep ne bosta igrala, kako se bo odločilo vodstvo Mure 05?

Murska Sobota, 22.10.2011  

Jutri bo po več kot šest in pol letih znova na sporedu prvenstveni obračun med Muro in Mariborom. Glede na zanimanje za tekmo, ki vlada, lahko skoraj zagotovo rečemo, da bo štadion Fazanerija poln, poleg dvoboja na igrišču pa bomo lahko spremljali tudi navijaški obračun. Najbrž Muraši ne bodo mogli računati na Rajka Repa in Timoteja Dodleka, ne bo pa tudi poškodovanega Damjana Ošlaja.


Pred prekmursko-štajerskim derbijem, ki bo jutri ob 15. uri, poglejmo, kakšna so pričakovanja v murskosoboškem taboru. Spomnimo, da se je prvi letošnji dvoboj v Mariboru končal z zmago vijoličastih kar 6:0, zato ne bo pri igralcih manjkalo motiva, da se oddolžijo Mariborčanom. Prihod na tekmo sta napovedala tudi selektor članske reprezentance Matjaž Kek in selektor mlade reprezentance Tomaž Kavčič, napovedan pa je tudi oglednik ukrajinskega Šahtarja iz Donjecka. Tekmo bo vodil sodnik Matej Jug.

Trener Mure upa na presenečenje

Ante Šimundža: "To bo derbi, v katerem je Maribor nesporni favorit, ki je vodilni na lestvici in igra v Ligi Evropa. Na nas je, da prikažemo čim boljšo igro, da skušamo nuditi čim boljši odpor in poskušamo iztržiti kar se da največ."

Pa se bo Mura skušala oddolžiti za visok poraz v Mariboru? "Namen ni revanša, ampak je razmišljanje enako kot pred vsako tekmo. Želimo osvojiti ves izkupiček. Če nam bo uspelo, bomo zadovoljni, da bi  razmišljali o maščevanju, pa ni govora. Iz preprostega razloga, ker vemo, kakšen je naš cilj in k temu cilju stopamo s počasnimi koraki. Iz tekme v tekmo, iz vsake skušamo potegniti pozitiven rezultat," pravi trener Mure 05.

Rezultat v Maribou ni bil realen

Erik Janža: "Vsi se zavedamo, da je Maribor favorit, so prvi na lestvici in igrajo tudi v evropski ligi. Vlogo favorita prepuščamo njim, mi pa bomo skušali z borbenostjo in kolektivnim duhom presenetiti, da ne bi razočarali naših navijačev."

Pa se bo Mura maščevala za visok poraz v Mariboru? "Ne bom rekel da ne. Tisti rezultat ni bil povsem realen, saj so imeli le dober strelski dan, ko so vse zadeli. Upam, da bo tokrat sreča na naši strani in njim vrnemo za poraz v Mariboru. Utrujenost od evropske tekme bo zagotovo voda na naš mlin, da bi jih skušali dobiti na moči," meni Janža.

Rad bi pomagal Muri do zmage, pa morda ne bo smel

Timotej Dodlek: "Seveda bo to nekaj posebnega, vendar kot profesionalec se bom skušal čim bolj potruditi, da pomagam Muri, da zmagamo in vknjižimo nove tri točke. Upam, da nas navijači pridejo vzpodbujat v čim večjem številu in da bodo naš dvanajsti igralec."

Slednji in Rajko Rep najbrž ne bosta "smela" igrati na tekmi, čeprav med tednom Dodlek v to ni verjel. "Jaz mislim, da do tega ne more priti, ker je Maribor profesionalen klub, tudi sam sem profesionalec in to se v profesionalnem nogometu ne dogaja," je dejal Dodlek.

Izsiljevanje Zahoviča, ali pa res obstaja tak odgovor?

Kakšen bo razplet s posojenima igralcema Maribora torej še ni znan, je pa športni direktor Zlatko Zahovič za današnjo Ekipo izjavil, da upa oziroma verjame, da bo obveljal gentlemanski nogometni dogovor in da je prepričan, da ga bo Mura spoštovala. To, da ne bi smela omenjena igrati proti Mariboru, je vodstvo kluba ob njunem prestopu odločno zanikalo. Odgovor, če bosta igrala ali ne, bomo tako dobili jutri.

Verjetni enajsterici:

Mura 05: Luk, Maruško, Janža, Cipot, Kouter, Lotrič, Sreš (Dodlek), Bohar (Rep), Horvat, Eterović, Fajić.

Maribor: Handanovič, Milec, Rajčevič, Arghus, Trajkovski, Mezga, Mertelj, Lesjak, Cvijanovič, Berič, Velikonja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. okvals
      22.10.2011 ob 14:20 okvals

      Mislim, hej..da Dodlek in Rep ne bi smela biti ne vem kaka ovira Mariboru do gladke zmage..saj sta ta dva le njihova bivša rezervna igralca, ki nista dobivala nekih minutaž..čemu potem strah Zahota? Sicer pa, favoriti ne zmagujejo vedno, celo sedaj je vprašaj, ker je imel Maribor v četrek težko tekmo..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. xx
      22.10.2011 ob 22:44 xx

      zahoviča je straj idemo jebovas štajerce!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.