https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Občina Beltinci bo štipendirala in sofinancirala

Beltinci, 08.11.2011 ob 10:59  

Občini Beltinci je ta čas aktualen razpis za podelitev štipendij za študente in javni poziv za zbiranje podatkov z namenom sofinanciranja opravljenih tečajev in usposabljanj. Oboje potrebno oddati še ta mesec.


Pomurska izobraževalna fundacija razpisuje v sodelovanju z Občino Beltinci razpis za 10 štipendij za nadarjene študente za deficitarne poklice. Pogoji, ki jih morate izpolnjevati, da imate najmanj tri leta stalno prebivališče v Občini Beltinci, da imate status študenta, da ste vpisani v najmanj drugi letnik dodiplomskega študijskega programa ali podiplomski študijski program deficitarne smeri in da imate povprečno oceno vseh do sedaj opravljenih izpitov najmanj takšno, kot se določi po pridobitvi podatkov o deficitarnih poklicih v Občini Beltinci oz. Pomurju s strani komisije za štipendiranje. Višina mesečne štipendije je 120 evrov.

Vloga za pridobitev štipendije mora biti podana na predpisanem obrazcu »Vloga za pridobitev štipendije Občine Beltinci za študijsko leto 2011/2012«. Kandidati jo lahko dobijo na spletni strani Občine Beltinci oz. v občinski upravi občine ali na spletni strani fundacije. Vloga se šteje za popolno, če je k vlogi priložena vsa zahtevana dokumentacija in če je pravočasno oddana. Rok za oddajo vlog je do vključno 21. november 2011. Kandidati lahko vloge vročijo osebno na sedežu občinske uprave Občine Beltinci v Beltincih, Mladinska 2 ali pošljejo priporočeno po pošti na naslov: Občina Beltinci, Mladinska 2, 9231 Beltinci, s pripisom »ŠTIPENDIJE OBČINE BELTINCI 2011/2012«.

Javni poziv za zbiranje podatkov z namenom sofinciranje opravljenih tečajev in usposabljanj

Občina Beltinci se je s sprejemom proračuna za leto 2011 odločila delno sofinancirati usposabljanja in tečaje odraslih zaradi težke situacije v gospodarstvu in naraščajoče brezposelnosti. Za ta namen je rezerviranih šest tisoč evrov. Sofinancirani bodo tečaji in usposabljanja izvedeni v letu 2011, ki niso vezani na formalno stopnjo izobrazbe oz. tisti, ki niso po zakonu obvezni za opravljanje kakšnega dela oz. opravila (kot npr. vozniško dovoljenje, varstvo pri delu…). Za občane, ki so usposabljanja in tečaje opravili pri Ljudski univerzi Murska Sobota, bo v dogovoru z javnim zavodom, le-ta dostavil podatke in bo tudi prejemnik sofinanciranja.

Višina sofinanciranja v letu 2011 znaša do deset odstotkov tiste cene tečaja oz. programa usposabljanja, ki jo je dejansko plačal občan, ki ima, oz. je imel v letu 2011 prijavljeno stalno bivališče na območju Občine Beltinci. Občani, ki se bodo odzvali na ta javni poziv, morajo v mesecu novembru 2011 občinski upravi (sprejemna pisarna) dostaviti vlogo, ki je priloga tega poziva. Izplačilo se opravi na podlagi sklepa župana o prejemnikih.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.