https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

V Murski Soboti so se predstavili kandidati SDS

Murska Sobota, 11.11.2011 ob 0:28  

V murskosoboškem Mestnem gledališču Park se je predstavilo enajst kandidatov in kandidatk Slovenske demokratske stranke 8. volilne enote, ki so povedali, da jim gre za stvar.

Slovenska demokratska stranka (SDS), ki pripada Evropski ljudski stranki, najmočnejši politični skupini v Evropi, je od leta 2008, ko je za las zgrešila zmago na volitvah, iskala rešitve za izzive, ki jih je pred državljane Slovenije postavila tranzicija in čas. Predsedniku SDS, Janezu Janši in stranki je podporo izrazilo vodstvo Evropske ljudske stranke, podpirajo jo številni predsedniki vlad članic Evropske unije, še posebej pa jo je podprla nemška kanclerka Angela Merkel. Številne podpore pa ima SDS tudi s strani znanih in uspešnih Slovencev, med njimi tudi podporo edinega slovenskega in svetovnega prvaka v atletiki, Primoža Kozmusa.

Kompetenten in verodostojen program "10 + 100" za akutne probleme

Strokovni svet SDS je pripravil kompetenten in verodostojen program za mandat od 2011 do 2015, ki dokazuje, da je pomembno biti sposoben in pripravljen ter da samo nov obraz brez vsebine v politiki ni dovolj. Program SDS ponuja 10 + 100 rešitve za akutne probleme, ki jih je pred nas postavila kriza. "Slovenska demokratska stranka je sposobna bolje, bolj pošteno in predvsem bolj pravično upravljati z državo ter povezati ljudi s ciljem hitrejšega razvoja in resnične solidarnosti," je Saša Einsiedler uvodoma povedala na prireditvi, katere slavnostni govornik je bil evropski poslanec SDS dr. Milan Zver, podporo pa sta izrekla tudi župan občine Beltinci dr. Matej Gomboši in župan občine Moravske Toplice Alojz Glavač.

Na prireditvi se je predstavilo deset kandidatk in kandidatov SDS 8. volilne enote. "To so ljudje, ki jim gre za stvar, ki jih odlikujejo znanje, izkušnje, sposobnost, pozitivna in ustvarjalna energija in se zavedajo, da bo treba v prihodnje dvakrat bolj trdo delati," je povedala Einsiedlerjeva in opravičila izostanek enajste kandidatke, mag. Ivanke Šimonka Režonja iz Lendave.

Mlinarič Jager: Kar lahko storiš v stotih dneh, ne odlašaj na štiri leta

Tako se je kot prvi predstavil Jurij Borko, kateremu se zdi predvsem pomembna cestna povezava Ormož-Ptuj. "Pomembno pa je tudi, da  umeščanje teh tras, ki so sporna umestimo s soglasji lokalne skupnosti," je še dodal. Naslednja se je predstavila Petra Mlinarič Jager, ekonomistka, ki jo je za mesto v politiki vspodbudila gospodarska kriza, "predvsem pa, ker smo kot regija nekako pozabljeni," je povedala Mlinaričeva in dodala: "Kar lahko storiš v stotih dneh, ne odlašaj na štiri leta." Naslednji na listi kandidatov je Karel Šoš iz Murske Sobote, ki se zavzema za to, da pravično zmaga nad nepravičnostjo in da ljudje dobijo tisto, kar potrebujejo, da dobijo tisto, kar si zaslužijo.

Kolmanič je obljubil, da bo delal po svojih najboljših močeh, Murgova si želi pravičnosti in solidarnosti

Kot peti kandidat se je predstavil Vladimir Kolmanič, poklicni diplomat iz Murske Sobote, ki je pred kratkimi služboval kot veleposlanik v Grčiji. "Obljubim, da bom delal po svojih najboljših močeh in uporabil svoje izkušnje in svoje dobre povezave za stranko, ki ima najboljše kadre," je povedal Kolmanič, kateremu je sledila kandidatka iz Gornje Radgone, Marija Murg, ki pravi, da sta pomembni solidarnost in pravičnost. "Pravičnost nosimo v srcu in bi želela, da bi jo vsi ljudje nosili vsak dan s seboj, solidarnost pa je tudi vrednota, ki prihaja od časa do časa na plan in je potrebno, da ji ljudje prisluhnejo."

Breznik: Pred sodiščem ne bodo več peli tatovi, pred sodiščem bodo pele velike ribe

Kandidat iz Lenarta, Franc Breznik, ki končuje magistrski študij na evropski pravni fakulteti, se zavzema za pravičnost, predvsem za kazni, ki so trenutno izvedene izredno nepravično. "Šparamo šibice, hlode mečemo skozi okno. Zato se bomo v tem mandatu obvezali predvsem za specializirana sodišča, specializirane oddelke kriminalne policije," je povedal Breznik, ki meni, da za dobro kombinacijo ekonomskih, pravnih, predvsem pa informacijskih znanj potrebujemo izredno izobražene skupine ljudi. "Pred sodiščem ne bodo več peli tatovi, pred sodiščem bodo pele velike ribe," je zaključil. Naslednji se je predstavil Marjan Pojbič, ki se za mandat poteguje že tretjič. "Daleč najbolj srečen in najbolj zadovoljen sem, če lahko nekaj storim za tiste, ki so me poslali v parlament," je povedal.

Dr. Milan Zver

Neudauerjeva se zavzema za vzpostavitev socialnega dialoga, ki je bil do sedaj  zanemarjen

Kot naslednji kandidat se je predstavil Andrej Čuš, predsednik Slovenske demokratske mladine, ki svojo prednost vidi v pristopu in pozitivni trmi. "Mladi nismo ponosni, saj ni služb, študijski proces je katastrofalen, osamosvajanja praktično ni," je povedal Čuš, ki meni, da bodo študentje morali vzpostaviti večji nivo odgovornosti do študija kot do države same. Helena Neudauer, odvetnica, bo kandidirala na Ptuju. "Vzpostavili bomo socialni dialog, ki je bil v tem mandatu predvsem zanemarjen. Odločitve, ki jih bomo sprejemali na področju socialnih transferjev plač in pokojnin bomo sprejemali v soglasju s socialnimi partnerji, k temu smo se zavezali tudi z našim programom 10 + 100," je povedala Neudauerjeva.

Marinič: Biti poslanec ni tako enostavno, pripravljen sem na ponovni izziv

In kot zadnji se je predstavil Branko Marinič, ki bo prav tako kandidiral na Ptuju. "Biti poslanec ni tako enostavno, pripravljen sem na ponovni izziv, ker se mi je zdelo vedno najpomembnejše, da takrat, ko si izvoljen ne smeš nikoli pozabiti zaupanja, ki so ti ga dali volivci in tega zaupanja kot poslanec ne smeš nikoli zlorabiti," je povedal dosedanji poslanec SDS.

Dr. Zver: Program "10 + 100" pomeni, da takoj naslednji dan po izvolitvi vlade lahko začneš z delom

Evropski poslanec dr. Milan Zver, ki je povedal, da rabimo zanesljive in gotove politike, ki bodo vlekli Slovenijo naprej, je predstavil argumente zakaj voliti SDS. "En argument, ker potrebujemo močno stranko. Naša prednost je tudi zato, ker je ta stranka rasla organsko postopoma, več kot dvajset let. To ni druščina, ki je kar tako nastala ob nekem dogodku in hitro, je organsko rasla in je zato tudi močna," je povedal dr. Zver, ki pravi, da je stranka SDS kot neka družina, ki jo veže tisto, kar je najbolj močno, skupne vrednote in pogled na politiko.

"Jaz mislim, da ne bo tako hudo na teh volitvah. Naša prednost je v programu, ki ga je zapisal strokovni svet. Ta program je nekaj najboljšega, kar je nastalo na slovenskem političnem prizorišču doslej. "10 + 100" pomeni, da takoj naslednji dan, ko bo vlada imenovana lahko začneš z delom, ne potrebujemo nobenega sto dnevnega času mirovanja. Takoj je treba začet delat. Situacija je slaba, lahko je še slabša, če ne bomo takoj potegnili voza naprej," je opozoril volivke in volivce dr. Zver.

Naročnik: Slovenska demokratska stranka (SDS)

    Fotogalerija