https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Stranka Zares v Murski Soboti predstavila svoje kandidate

Murska Sobota, 12.11.2011 ob 11:35  

V Murski republiki je včeraj stranka Zares prestavila svoje kandidate v osmi volilni enoti. Prisoten je bil tudi predsednik stranke Gregor Golobič, svoje pa je povedal tudi Rudi Cipot, ki goji simpatije in daje podporo Zaresu.

Predsednika Zaresa Gregor Golobič je uvodoma predstavil glavne programske poudarke, ki izhjajo iz Manifesta za odgovorno politiko. Recept zategovati pas vsepovsod, kar narekujejo v Evropski uniji, po mnenju Golobiča ne rešuje problema, ampak ga še povečuje. Po njegovem mnenju so pomembna delovna mesta, vprašanje pravičnosti, enakih možnosti in da ni mogoče pristajati več na samoumnevne ločitve na center in periferijo.

Gregor Golobič

Predsednik Zaresa meni, da se bodo na volitvah predstavili z močno listo in da je njihov cilj, da bodo imeli v poslanski skupini poslanca iz vseh osmih volilnih enot. Golobič še meni, da Enostavnih in hitrih rešitev ni, kakšne pa so možne rešitve, pa so napisali v njihovem manifestu. "Naša kampanja ne bo oglaševalska, saj se ne bomo osredočali na plakate in plačane oglase, temveč bomo vzpostavili neposredni dialog z volivkami in volivci, ki jim bomo prisluhnili, odgovorili na vprašanja in jim predstavili naše ideje," je povedal nekdanji minister za visokošolstvo, znanost in tehnologijo.

Stranko Zares podpira tudi nekdanji direktor murskosoboškega Triglava Rudi Cipot, saj ga je pred tremi leti navdušila pogumna poteza Golobiča, ko je z novoustanovljeno stranko poskušal na drugačen način skušal narediti preboj znotraj že monolitnega političnega sistema v Sloveniji. zaradi tega je ves čas gojil simpatije do omenjene stranke in meni, da je stranka izbrala prave kandidate za decemberske volitve.


Izbrali raznolike kandidate

V okraju Murska Sobota in Goričko bo kandidirala Zita Flisar-Novak, specialistka na Kmetijsko gozdarskem zavodu Murska Sobota, v okraju Lendava pa Jozsef Gyorkos, nekdaji državni sekretar na Ministrstvu za visoko šolstvo. V okraju Ljutomer bo njihova kandidata Sabina Rajh, samostojna podjetnica za trženje zavarovalnih produktov in članica Nadzornega odbora občine Ljutomer, v okraju Gornja Radgona pa kandidira humorist in radijski voditelj Samo Tuš.

    Fotogalerija