https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Murskosoboški diabetiki pohodili sladkorno bolezen

 

Društvo diabetikov Murska Sobota je prejšnjo sredo organiziralo več aktivnosti, s katerimi so zaznamovali 14. november - Svetovni dan sladkorne bolezni. Le-ta se obeležuje na 14. november, saj je bil na ta dan rojen izumitelj inzulina Friderick Banting. 

Kratek pohod po mestu Murska Sobota z naslovom "Pohodi sladkorno bolezen", so opravili sodelovanju s podjetjem Novo Nordiskfirmo pred strokovnim predavanjem Nataše Pitz dr. med. na temo "Kako obvladovati in prepoznati nevropatsko bolečino", ki je nato sledilo v klubu PAC. 

V soboto 12. novembra pa so se člani Društva diabetikov Murska Sobota udeležili državne proslave ob Svetovnem dnevu sladkorne bolezni v Velenju, kjer je pomurska diabetologinja Nataša Pitz, dr. med. prejela državno priznanje ob 55. letnici delovanja Zveze.

Prav tako je murskosoboško društvo diabetikov prejelo priznanje ob 55. letnici delovanja Zveze za organizacijo 16. Športno rekreativnih iger diabetikov Slovenije. 

V obeležitev Svetovnega dneva sladkorne bolezni so se člani društva minuli ponedeljek zbrali še na nordijski hoji na ploščadi murskosoboškega gradu, ki je bil zvečer osvetljen v modro barvo - barvo zastave Združenih narodov.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.