https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Nafta Petrochem v celoti prodaja svoji hčerinski družbi

Lendava  

Družba Nafta Petrochem, hčerinska družba Nafte Lendava, je objavila vabilo k dajanju ponudb za nakup 100-odstotnega deleža v družbah Nafta Geoterm in Nafta Strojna. Zavezujoče ponudbe, ločeno za vsako družbo, bodo v Petrochemu zbirali do 7. decembra do 12. ure.


V Nafti Geoterm gre za 100-odstotni delež z osnovnim vložkom v nominalni vrednosti 1.560.674 evrov, v Nafti Strojna pa za 100-odstotni delež z osnovnim vložkom v nominalni vrednosti 4.202.137 evrov, piše v vabilu za dajanje ponudb, ki je objavljeno v časniku Delo.

Ponudba za nakup posameznega poslovnega deleža mora med drugim vsebovati najmanj, kateri delež je predmet ponudbe, ponujeno ceno za delež, način in rok plačila ter veljavnost ponudbe najmanj do 15. marca 2012. Ponudbi je treba priložiti tudi kratko obrazložitev razlogov za sodelovanje v postopku javnega zbiranja ponudb, poslovni načrt družbe za naslednja tri leta (ta mora vključevati tudi načrt investicij s terminskim načrtom in viri financiranja ter število delovnih mest v družbi v posameznem letu) ter poslovno poročilo ponudnika za leti 2009 in 2010.

Razpis ne zavezuje podjetja k sklenitvi pogodbe z najboljšim ali katerimkoli drugim ponudnikom

Hkrati morajo ponudniki priložiti izjavo o tem, da nastopajo v svojem imenu in za svoj račun oz. morajo, če nastopajo v okviru konzorcija ali kot agenti, to primerno razkriti. Če bo več ponudb, ki bodo izpolnjevale pogoje, se lahko Nafta Petrochem odloči, da bo z enim ali več ponudnikov izvedel nadaljnja pogajanja, in sicer z namenom skleniti dokončno kupoprodajno pogodbo z najboljšim ponudnikom. Nafta Petrochem lahko tudi brez obveznosti, kadarkoli in brez navedbe razlogov prekine postopek prodaje in pogajanj.

Kot so poudarili, Nafta Petrochem na podlagi tega razpisa ni zavezana skleniti pogodbe o prodaji poslovnega deleža z najboljšim ali katerimkoli drugim ponudnikom. (STA)

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.