https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Mura in partnerji uspešno posluje, od 1. januarja AHA Mura

Murska Sobota, 16.11.2011 ob 14:04  

Družba Mura in partnerji, ki danes zaposluje že 1553 delavcev, bo letošnje končala z najmanj 500 tisoč evri čistega dobička. V tričetrt leta so ustvarili več za 1,7 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje kot lani v celotnem letu.

Družba Mura in partnerji je v prvih devetih mesecih ustvarila skoraj 21,2 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 1,7 milijona evrov več kot v celotnem lanskem poslovnem letu. Ob tem predsednik uprave Milan Mörec poudarja, da so to dosegli brez kakršnih koli posojil ali podobnih obveznosti.

Na domačem trgu niti 10 odstotkov prihodkov, poleg Nemčije si želijo osvojiti še Italijo

Rezultati poslovanja po tričetrt leta kažejo, da so na prihodki na domačem trgu znašali dobrih 1,5 milijonov evrov, kar ni niti deset odstotkov vseh prihodkov, s čimer ni zadovoljen niti Mörec. Na tujem trgu si poleg Nemčije, kjer sodelujejo z družbo Hugo Boss, želijo osvojiti še Italijo, kjer imajo že nekaj partnerjev, med drugim tudi dizajnersko hišo Diesel.

Od januarja preimenovanje v Aha Mura

Mörec poudarja, da je sodelovanje z novimi lastniki skupino AHA korektno in upa, da se bo nadaljevalo še na višji ravni. Zato se bodo predvidoma s prvim januarjem tudi formalno preimenovali v AHA Mura. Spomnimo, da je družba Mura in partneji nastala leta 2010 na pogorišču stare Mure in da je na začetku zaposlovala samo 475 delavcev, danes pa jih je zaposlenih že trikrat več, natančneje 1553. Večinoma prejemajo minimalne plače, katere pa dobivaja redno.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.