https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Festival IZUM v Murski Soboti odprl svoja vrata

23.11.2011 ob 13:04  

Danes ob 10. uri je svoja vrata odprl festival IZUM 2011 – Inovativnost, znanost in ustvarjalnost mladih. Na sedaj že tradicionalnem festivalu, ki se je precej dopolnil in letos dosegel še višjo raven,  so se tudi letos srečali osnovno- in srednješolci ter študenti z inovativnimi, svežimi idejami in izumi.


Vse mlade je nagovoril predsednik ZOTKS-a (Zveze za tehnično kulturo Slovenija) dr. Mitja Slavinec, ki je pohvalil ustvarjalnost mladih ter poudaril, da je pomurska regija edinstvena po povezovanju, saj ne deluje samo regionalno, ampak tudi širše. ZOTKS, pravi Slavinec, je "oče vsem mladim, ki si želijo s svojimi idejami priti pod njegovo okrilje ter jih tudi implementirati; pa tudi mati, saj je ustvarila tudi npr. Kmico in mnoge druge tovrstne zavode."

Mirko Vaupotič, glavni tajnik ZOTKS-a pa je povedal: "Mladim je treba omogočiti čimbolj ustvarjalno šolsko in obšolsko dejavnost, da ne bi morebitnih bodočih tehničnih in naravoslovno-tehničnih poklicev zavračali, ampak jih spodbuditi, da bodo s temi poklici prišli do blagostanja." Mlade pa je nagovoril tudi župan Anton Štihec, ki je pohvalil mlade in vse sodelujoče na festivalu ter apeliral, da se ta in tovrstne festivale in prireditve vzdržuje in nenehno izpopolnjuje. Na otvoritvi je nastopil tudi učene Glasbene šole Murska Sobota Jernej Hanc.

Program festivala IZUM bo pester, zvrstilo se bo namreč kar nekaj predavanj in okroglih miz ipd., med drugim: Mladi za napredek Pomurja, informativni dnevi, razstava ustvarjalnosti, študentski forum, seminar za mentorje, konferenca PAZU, predstavitev pomurskih šol, podelitev Zlatih štipendij ... 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

PREBERITE TUDI:

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.