https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Dijaki predstavili načine za ustvarjanje zdravega okolja

Murska Sobota  

V sredo dopoldne so na Ekonomski šoli Murska Sobota pripravili zaključni dogodek Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, kjer so dijaki iz štirih pomurskih srednjih šol predstavili problematiko, svoja razmišljanja in ukrepe ter rešitve preprečevanja nastajanja odpadkov.


Evropski teden zmanjševanja odpadkov letos poteka od 19. do 27. novembra, v Pomurju pa ga že drugo leto zapored organizira Pomurski ekološki center (PEC) skupaj s podjetjem Saubermacher – Komunala Murska Sobota d. o. o.

Bogataj: Opozoriti je potrebno na nujnost preprečevanja odpadkov

PEC in podjetje Saubermacher – Komunala sta tudi tokrat pripravila zaključni dogodek z naslovom Ustvarjamo zdravo okolje. Milan Bogataj, direktor Pomurskega ekološkega centra je seznanil, da v Sloveniji deluje v ta namen 92 organizacij, od katerih so le tri nevladne organizacije, ostalo so šole in vrtci. "Opozoriti je potrebno na nujnost preprečevanja odpadkov. Drugače nas bo zadušilo," je zaključil Bogataj.

Na prireditvi Ustvarjamo zdravo okolje so se predstavile štiri pomurske srednje šole

Gimnazija Murska Sobota, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, Srednja zdravstvena šola Murska Sobota in Ekonomska šola Murska Sobota so se na prireditvi, katere moderator je bil Drago Dervarič, direktor podjetja Saubermacher – Komunala, predstavile s svojimi predstavitvami problematike, nanizali so svoja razmišljanja, dognanja in predloge, predvsem pa so dijaki opozorili na dvanajst ukrepov za preprečevanje nastajanja odpadkov.

Svoja razmišljanja in dognanja so predstavili gimnazijci Nika Radišič, Tilen Gorza, Melani Kumin in Rok Podlesek, ki so svojo predstavitev zaključili s kratkim dokumentarnim filmom, kjer je 12 letna deklica, Severn Suzuki v imenu otrok iz E.C.O. (Ekološka otroška organizacija) pozivala, da odrasli naj spremenijo svoje navade in se borijo za boljšo prihodnost in ohranitev okolja. Iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer so se s svojimi razmišljanji predstavile Patricija Zver, Saša Škafar in Sara Pucko. Dijakinje Srednje zdravstvene šole, Barbara Buček, Dolores Kovačec in Eva Bašič pa so predstavile anketne rezultate, ki so jih pridobile s pomočjo anket, ki so jih izvajale na omenjeni srednji šoli. Kot zadnji so se predstavili še dijaki Ekonomske šole Murska Sobota, in sicer Denis Belak, Nadja Emberšič, David Fartelj, Mitja Ferencek, Benjamin Kamenica in Sašo Kuhar, ki so povedali še, da bo drugo leto pod vodstvom Ekologi brez meja potekala akcija Očistimo svet 2012.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. secufin
      27.12.2011 ob 15:40 secufin

      Way to go!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.