https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Fundacija Marof tretjič podelila štipendije

Mačkovci, 29.11.2011 ob 6:29  

Trije nadarjeni študenti iz Pomurske regije so tudi letos prejeli štipendije Fundacije Marof. Miha Škalič in Sanja Perčić sta omenjeno štipendijo imela že lani, na novo pa jo je prejel še Filip Küzmič.

V petek je na dvorcu Marof v Mačkovcih potekala slavnostna podelitev štipendij Fundacije Marof. Štipendije so prejeli trije mladi perspektivni pomurski študentje, dva za študij v Sloveniji in eden za študij v tujini. Marofovi štipendisti so Filip Küzmič, študent 3. letnika Biotehniške fakultete v Ljubljani, Miha Škalič, študent 3. letnika Biotehniške fakultete v Ljubljani in Sanja Perčić, študentka magistrskega študija na Middlesex University, smer Art & Design. Miha in Sanja sta bila štipendista Fundacije Marof že lansko leto in sta si z visokim povprečjem ocen zagotovila njeno podaljšanje, Filip pa je letos prvič Marofov štipendist. Znesek štipendije znaša 500,00 evrov mesečno za študij v Sloveniji in 700,00 evrov mesečno za študij v tujini.

Skupno je na fundacijo prispelo dvanajst vlog, od tega jih je osem izpolnjevalo razpisane pogoje. Do pridobitve štipendije so bili upravičeni študentje, ki so vpisani v najmanj drugi letnik univerzitetnega študija naravoslovno tehnične smeri, umetnostne akademije, glasbene ali upodabljajoče smeri, s povprečno oceno vsaj 8,5 in stalnim bivališčem v Pomurju. Pri izboru kandidatov so bili pomembni tudi posebni dosežki v okviru že absolviranega časa študija, kot so nagrade, pohvale, vidne uvrstitve na tekmovanjih, inovacije.

Fundacija Marof, katere ustanovitelji so Skupina Panvita, Skupina SGP Pomgrad in Regal GH, je podelila štipendije nadarjenim študentom že tretje študijsko leto. Poleg tega udejanja svoje dobrodelno poslanstvo tudi skozi nakup šolskih potrebščin, letovanje otrok v Baški ter novoletno obdarovanje otrok. Skupno so v treh letih delovanja v dobrodelne namene namenili že nekaj več kot 150.000 evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.