https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

V Veržeju na prehodu za pešce povozila kolesarko

29.11.2011 ob 7:42  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče, trinajst kaznivih dejanj, nesrečo pri delu, tri kršitve javnega reda in miru ter dva primera povoženja divjadi.

 

V Veržeju je voznica osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčila v kolesarko, ki je padla po vozišču in se pri tem lahko telesno poškodovala. Ostale prometne nesreče so se končale le z materialno škodo. 

Na področju kriminalitete so obravnavali sedem tatvin, dve poškodovanji tuje stvari, požig in mladoletniku zasegli neznano snov, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo marihuana. Obravnavana je bila tatvina denarja v gostinskem lokalu v Beltincih, tatvina žganja v Gornji Radgoni in tatvina lesa v Gornjih Petrovcih. Soboški in lendavski policisti so obravnavali dva primera nasilja v družini. Obema osumljencema je bila odvzeta prostost in bosta privedena k preiskovalnemu sodniku.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti čez dan opravljali na območju policijske postaje Lendava.    

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.