https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-PROFIL

Tina Kerčmar - pomurski košarkarski up, ki občuduje Kobeja Bryanta

30.11.2011  

17-letna Tina Kerčmar, uspešna košarkarica murskosoboške ŽKK Rašice (Pomurje), ki je povečini med najboljšimi igralkami na tekmah kluba. Nad košarko se je navdušila že v otroških letih, ko je hodila na košarkarske tekme, na katerih je igral njen oče, sama pa je začela trenirati pri svojih devetih letih. Njen največji uspeh do sedaj je uvrstitev v kadetsko košarkarsko reprezentanco Slovenije in četrto mesto na evropskem prvenstvu v Bolgariji.

Rubrika PROFIL na Pomurec.com je na sporedu vsako drugo sredo, v njej pa predstavljamo mlade, zanimive, talentirane in prodorne Pomurke in Pomurce ...

Tina Kerčmar, ki prihaja iz Murske Sobote, obiskuje športni oddelek Gimnazije Murska Sobota. "Že od nekdaj sem vedela, da se bom vpisala v športni oddelek. O čem drugem sploh nisem razmišljala in ni mi žal," pove Tina, ki je sedaj v tretjem letniku. Sicer pa je Tina skoraj prepričana, da šolanja ne bo nadaljevala na Fakulteti za šport, čeprav o študiju še ni resneje razmišljala.

V kolebanju med atletiko, plesom in košarko, je "zmagala" slednja

S košarko se je Tina začela ukvarjati pri svojih devetih letih, ko jo je navdušil predvsem njen oče. "Vedno sem hodila na njegove tekme in tako mi je ta šport prirasel k srcu," pojasnjuje Tina, ki za najljubšega košarkarja izbere Kobeja Bryanta. Tina je, preden je začela trenirati košarko, trenirala atletiko, dolgo pa je hodila tudi na ples, tako da res že od otroštva živi v športnem duhu. "Urniki treningov so postajali prenaporni. Včasih sem po koncu enega treninga takoj šla na drugega, tako da sem se bila prisiljena nečemu odreči. Na koncu sem se skupaj z družino in večino mojih prijateljev odločila za košarko," se spominja Tina.

Ima zelo malo prostega časa, ga pa zato bolj ceni in izkoristi na najboljši način

Čeprav zvesta košarkarica, ki ima zelo natrpan urnik in zase najde le malo prostega časa, saj ima čez teden šolo in treninge, čez vikend pa dve tekmi, Tina pozimi obožuje predvsem sneg in smučanje, na televizijskih sprejemnikih pa spremlja vsak šport. "Svoj prosti čas, ki ga je zelo malo, cenim in ga skušam izkoristiti na najboljši način. V prostih dneh se družim s prijatelji, si privoščim sprostitev ali pa preprosto uživam z družino," pove Tina.

Igralke ŽŽK Pomurje kot ekipa delujejo tako na igrišču kot izven njega

Tina je članica ŽKK Rašice (Pomurje) že od vsega začetka, torej od leta 2003, in od takrat še ni razmišljala o menjavi kluba, saj, kot pravi, se v klubu odlično razumejo tako z igralkami kot s samim vodstvom kluba. "Z igralkami se super razumemo, nikoli ni bilo nobenih prepirov in smo vedno delovale kot ekipa, tako na igrišču kot izven njega. Mislim, da nas ta povezanost vedno znova motivira. Odlično pa je tudi samo vodstvo kluba, tako trenerji kot upravni odbor," je odkrita Tina, ki je zelo navezana na soigralke in je prepričana, da se v nobenem klubu ne bi počutila bolje.

Največji uspeh je uvrstitev v kadetsko košarkarsko reprezentanco Slovenije

Tina je svoje uspehe žela že leta 2008, ko je nastopila v kadetski reprezentanci Slovenije v košarki na evropskem prvenstvu divizije B v Botevgradu-Bolgarija. Reprezentanca je pristala na 4. mestu, sama pa je bila razglašena za naj športnico v šolskem športu 2008. "Ta uspeh mi je pomenil veliko, saj je bila to zame nagrada oziroma potrditev za ves moj trud in porabljen čas. To je bila tudi velika motivacija za naprej," je ponosna Tina, ki za svoj največji uspeh izpostavlja predvsem uvrstitev v kadetsko košarkarsko reprezentanco Slovenije. Tina pa je ponosna tudi na izbor v najboljšo peterko turnirja v Slovenj Gradcu, prav tako leta 2008, in na letošnjo pomlad, ko je v Čakovcu na turnirju postala najboljša strelka.

Slovenska kadetska reprezentantka se je leto pozneje, avgusta 2009, udeležila evropskega prvenstva v Tallinu v Estoniji, na katerem je ekipa dosegla deseto mesto. "Na prvenstvo smo se pripravljale čez celo poletje. Imele smo priprave in turnirje. Izmed 16 košarkaric, ki smo imele zelo naporne treninge, je trener pred prvenstvom izbral 12, ki smo odšle na prvenstvo," se spominja Tina, ki je predlani nastop na evropskem prvenstvu zaradi poškodbe hrbta odpovedala, lansko poletje pa ga je odpovedala zaradi lastnih razlogov in izgubljenih počitnic.

Po vsakem padcu, ki je del življenja, se za uspeh še bolj potrudi

Mlada košarkarica se je že zdavnaj sprijaznila, da nas v življenju spremljajo vzponi in padci. "Ko padem, se še bolj potrudim in se prepričam, da mi bo drugič uspelo. Iz vsake napake se vedno skušam naučiti čim več in jo drugič popraviti," je optimistična Tina, ki želi trenirati čim dlje in postati odlična igralka, predvsem pa si želi, da bi se s klubom uvrstile čim višje. "V življenju nasploh pa si želim, da bi bila zdrava, da bi uspešno končala šolanje in živela normalno življenje," še doda.

 

Tininih TOP 5:

Svetovni voditelj:  /

Glasbena skupina: Augustana

Knjiga: Louise L. Hay: Življenje je tvoje

Kraj v Pomurju:  Murska Sobota

Želja v življenju: Da bi mi uspelo vse, kar bi si zadala.

 

PRIPOROČAMO:

 

VSI PROFILI NA POMUREC.COM


    Fotogalerija

    Komentarji

    1. vader
      30.11.2011 ob 17:08 vader

      Dobra generacija, katera že ima uspehe v kategoriji st. pionirk in kadetinj... Tina je seveda nosilka te generacije. Samo tak dale! Žal je pa MS premala sredina za kaj več. Če de ščela po poteh Daliborke Jokić (Jocić), de pa verjetno mogla prej ali slej menjati sredino!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.