https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Leon Horvat: Ostati moramo na realnih tleh

Murska Sobota  

Murskosoboška Mura 05 se je po šestih letih neigranja v prvi ligi letos naposled vrnila med elito in kot novinec zagotovo predstavlja največje presenečenje po prvem delu prvenstva. Čeprav vsi v klubu pogosto poudarjajo, da je cilj ostanek v ligi, dosegajo Muraši precej boljše rezultate. Po treh zaporednih zmagah bo pred zimskim odmorom v nedeljo odigran še tretji letošnji prekmurski derbi z Nafto.


Po seriji osmih tekem brez poraza je Mura nanizala tri poraze, v katerih pa niso igrali slabo, kar se je pokazalo v naslednjih tekmah, v katerih pa so dosegli tri zmage. Ker so črno-beli ujeli pravo formo je škoda, da bo v nedeljo odigran zadnji krog v jesenskem delu prvenstva. "V rezultatskem smislu bi lahko pritrdil, po drugi strani pa vsi že komaj čakamo malo pavze, da se nekoliko odklopimo in pozabimo na nogomet. Mislim, da nam bo premor prišel prav in da bomo spomladi še boljši," meni Leon Horvat.

Tekma kot tekma, le da bo več gledalcev

V zadnjem krogu pa ne bo odigrana zgolj običajna tekma, pač pa že tretji prekmurski derbi med Muro 05 in Nafto. "Nedeljsko tekmo pričakujemo kot vsako drugo tekmo. S tekme ne delamo nobene evforije, čeprav drži, da bo to prekmurski derbi in derbi kroga. Tako kot v vsako tekmo bomo šli stoodstotno in z maksimalnim pristopom lahko čakamo uspeh," mirno o derbiju pravi Horvat. Glede na vremensko napoved, ki napoveduje otoplitve, se zna znova zbrati lepo število gledalcev, Horvat pa dodaja, da vreme v Murski Soboti ne vpliva toliko na obisk, saj imajo ljudje v Prekmurju enostavno radi nogomet.

Prvi letošnji derbi v Murski Soboti se je končal s presenetljivo zmago Nafte 0:2, medtem ko se je derbi v Lendavi končala brez zmagovalca z rezultatom 2:2. To pomeni, da igralci Mure na derbiju še niso slavili in si bodo še toliko bolj želeli zmage v nedeljo. "To je normalno. Na vsaki tekmi gremo na zmago, zmagati v nedeljo pa bi bilo še slajše, ker je zadnja tekma pred odmorom in za nameček še proti Nafti. Nove tri točke bi nam in gledalcem polepšale premor. Ne nazadnje se nogomet igra zaradi gledalcev, zato jim moramo dati možnost za veselje," meni nekdanji igralec Nafte.

Pri Muri vprašljiv samo Luk, pri Nafti pa ne bo Vaša, Matjašeca in Ajleca

Trener črno-belih Ante Šimundža ne bo imel v nedeljo večjih težav pri sestavi moštva. Vprašljiv je le vratar Aleš Luk, ki je na zadnji tekmi staknil poškodbo stegenske mišice, drugih poškodovanih ali kaznovanih pa ni. Precej več težav ima lendavski strateg Stanko Preradovič, ki že nekaj časa ne more računati na poškodovanega vratarja Aleša Ajleca, Arpad Vaš je bil prejšnji teden operiran in je že zaključil jesenski del prvenstva, zaradi rumenih kartonov pa bo moral počivati tudi branilec Bojan Matjašec.

Prvi del sezone nad pričakovanja, ostati pa morajo na realnih tleh

Po dvajsetih krogih so Muraši zbrali 29 točk, kar pomeni trenutno peto mesto, razlika do tretjega mesta je samo dve točki, do drugega mesta pa pet točk, obenem pa je do osmega mesta prav tako pet točk razlike. In kako je zadovoljen Horvat s prvim delom sezone? "Zame je prvi del sezone nad pričakovanji, saj je naš osnovni cilj obstanek v ligi, od česar ne odstopamo. Trenutno smo malo višje od pričakovanega, vendar na nas igralcih je, da ostanemo na realnih tleh. Če se bomo na vsaki tekmi borili za zmago, uspeh ne bo izostal," meni Horvat.

Šok terapija je pripomogla k uspešnim igram

Po uvodnem slabšem začetku sezone se je vodstvo odločilo zamenjati Roberta Pevnika in pripeljati Anteja Šimundžo, s katerim so dosegli glavnino točk, pogosto pa se postavlja vprašanje, če je bila menjava res nujna? "Menjava trenerja je zagotovo pripomogla k uspešnim igram, to pa ne pomeni, da se pri trenerju Pevniku ni delalo dobro. Mogoče smo rabili to šok terapijo, da smo prišli nekoliko k sebi. V prvo ligo smo prišli z namenom, da obstanemo v ligi in normalno je, da smo na začetku imeli slabše rezultate, saj smo se morali prilagoditi na prvo ligo, za kar je potreben določen čas. Zavedati se je potrebno, da v prvi ligi ni enostavno obstati, z rezultati in igrami pa smo pokazali, da si zaslužimo obstati v ligi," je prepričan Horvat.

K uspešnim rezultatom pa je svoj kamenček v mozaiku z dobrimi igrami dodal tudi Horvat. "Lahko povem, da sem zadovoljen s svojimi predstavami, še posebej me pa veseli, da lahko pripomorem k rezultatom moštva. Dobri rezultati so plod celotne ekipe, igralci en drugega dopolnjujemo in trenutno mislim, da nam gre dobro," pravi Horvat, ki je vse tekme, na katerih je zaigral, bil na terenu vseh devetdeset minut in se trikrat vpisal med strelce, zaradi že sedmih prejetih kartonov pa je moral počivati dve tekmi. "Prejemanje rumenih kartonov mi je šibka točka, kar je v žaru igre, včasih pa tudi posledica neizkušenosti, ki jo moram odpraviti. Če želim pomagati ekipi, bom moral odpraviti to hibo," se zaveda Horvat, kajti samo še en rumeni karton ga loči do tega, da bo po vsakem prejetem rumenem kartonu moral počivati eno tekmo.

Vstopnice v predprodaji se dobro prodajajo

Za zadnjo tekmo jesenskega dela prvenstva vlada kar precejšnje zanimanje, zato klub poziva, da si v izogib nevšečnostim pred tekmo zaradi gneče pri prodaji vstopnic na blagajni štadiona, vstopnico kupite že v predprodaji.

Vstopnico si lahko v predprodaji zagotovite v Murski Soboti v trgovini Golgeter, okrepčevalnici GOL in v lokalu Unisex, v Lendavi pa v turistični agenciji Tip Tours. Vstopnice bo moč kupiti tudi na dan tekme, in sicer na blagajni štadiona, ki bo obratovala tri ured pred tekmo, ki se začne ob 13. uri.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. prekmurjerepublika
      01.12.2011 ob 20:46 prekmurjerepublika

      Horvat se z tekme v tekmo popravlaa. Vupajmo ka de se tak nadaljevalo tude proti nafte. Ajmo Muraaaaa

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. xx
      02.12.2011 ob 17:34 xx

      ajmo idemoooo ! vsi na tekmo!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.