https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Šesti miklavžev koncert v Gornji Radgoni

Gornja Radgona, 06.12.2011 ob 10:13  

Tamburaška skupina iz Črešnjevec , ki deluje pod okriljem Kulturnega društva Peter Dajnko je v minulo soboto priredila šesti miklavžev koncert , ki se je odvijal v prostorih Kulturnega doma v Gornji Radgoni.


Nastop, ki je trajal uro in pol, je zraven igranja na tamburica še popestril virtuoz na diatonični harmoniki Matjaž Zemljič, mladinski pevski zbor Biseri pod vodstvom Nataše Preglav in pa otroška folklorna skupina KD Peter Dajnko, ki ga vodita Simona Roškar in Slavica Banfi. V polni dvorani radgonskega kulturnega doma so nežni zvoki tamburic nasitili ušesa tamkaj navzočih gledalcev, posebej še Slakova pesem » Čebelar«, dalmatinska pesem »Da ti mogu pismom zvati«,ki jo v originalu izvaja klapa Maslin in večno zimzelena pesem »Paloma blanka«.

Na koncu nastopa je sledil bučen aplavz gledalcev v dvorani, kar pa je zagotovo največja nagrada vsem nastopajočim, posebej pa tamburašem za vložen trud in čas ki ga posvetijo temu ljubiteljskem igranju na  tamburice že toliko leto. Taburaštvo se je v Črešnjevcih pričelo že davnega leta 1910,njeni začetnici pa sta bile domačinki sestri Marija in Terezija Zemljič. Tamburice so v Črešnjevcih utihnile samo med obema vojnama, zanimivo pa je da se v tej skupini prenaša instrument iz roda v rod , kar pomeni, če je igral oče, bo tudi sin in tako generacije še naprej. Zato skrbi za podmladek v tej tamburaški skupini ni, trenutno igra tamburice trinajst članov.

Avtor prispevka: Marjan Slavič

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.