https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Prva liga v številkah: Mura 05 najbolj gledana, Nafta druga najbolj groba

8.12.2011  

Minulo nedeljo se je končal jesenski del nogometnega prvenstva v prvi ligi, v Murski Soboti kar s prekmurskim derbijem. Kljub mrzlemu vremenu se je na tribunah Fazanerije zbralo okrog 4.000 gledalcev, kar je celo nad Murinem povprečju vseh tekem. Pripravili smo kratko analizo jesenskega dela skozi prizmo obeh prekmurskih klubov v prvi ligi.

Na slovenskih stadionih se je v jesenskem delu prvenstva skupaj zbralo 142.370 gledalcev, kar je nekoliko več kot v preteklih letih, oziroma povprečno 1.356 na tekmo. Za primerjavo povejmo, da je povprečni obisk v vsej lanski sezoni bil 1.210 ljudi na tekmo. Največ gledalcev na tekmo je imela Mura 05, saj se je v Fazaneriji povprečno zbralo 3.336 ljubiteljev nogometa, tekme Maribora si je povprečno ogledalo 2.945 gledalcev, na tekmah v Lendavi pa se je v povprečju zbralo 1.210 gledalcev.

Po številu danih zadetkov kluba izenačena

Mura in Nafta sta mrežo nasprotnikov zadela 25-krat, obramba Mure je prejela 26 zadetkov, medtem ko so nasprotniki Nafti zabili 33 zadetkov. Najboljši strelec Mure v jesenskem delu je Nusmir Fajić, ki je zadel 8-krat, uspešen je bil na vsakih 221 minut, medtem ko je Boštjan Zelko s 5 zadetki pri Nafti, zabil vsakih 274 minut. Za primerjavo dodajmo, da je najboljši strelec jesenskega dela Dare Vršič, zadel vsakih 135 minut.

Fabijan Cipot odigral vse tekme od prve do zadnje minute

Cipot je tudi edini nogometaš v ligi, ki je preživel vse minute na igrišču: zbral jih je kar 1.890. Na vseh tekmah v jesenskem delu prvenstva so nastopili še Nebojša Kovačevič, Vito Plut (oba Hit Gorica), Marko Krajcer (Celje), Boštjan Zelko (Nafta), Dare Vršič in Dalibor Radujko (oba Olimpija). Kljub temu, da je Zelko pri Nafti zaigral na prav vseh tekmah, pa je največjo minutažo 1.704 minut zbral Aleksander Jerebic.

Nafta druga najbolj groba ekipa

Naftini igralci se z disciplino ne morejo preveč pohvaliti. V jesenskem delu prvenstva so prejeli kar 66 rumenih kartonov, kar je dobre 3 na tekmo. Murini igralci so povprečno prejeli 2,19 rumenih kartonov na tekmo, oz. natančneje, 46 na 21 odigranih tekmah. Ob tem dodajmo, da so Naftini igralci prejeli tudi 4 rdeče kartone, pri Muri pa sta pod prho predčasno morala dva igralca. Pri Muri je največkrat »rumeno« videl Leon Horvat, ki je prejel 7 rumenih kartonov, prav tako je pri Nafti 7 rumenih kartonov prejel tudi Bojan Matjašec.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.