https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Policisti odkrili laboratorij za gojenje konoplje

12.12.2011 ob 12:21  

Radgonski policisti so konec novembra na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo na domu 46-letnega moškega, ki stalno biva na območju občine Radenci. Ugotovili so, da je osumljeni dve sobi v stanovanjski hiši priredil v poseben prostor za gojenje prepovedane droge konoplje v umetnih pogojih.

Pri hišni preiskavi so policisti zasegli 867,6 gramov posušene konoplje, 164 sadik konoplje različnih velikosti in opremo v prostoru za umetno gojenje rastlin, med katero si bile UV svetilke, naprave za prezračevanja - ventilatorji, merilec vlage in temperature s senzorji, transformatorji, gnojila in podobno.

Osumljenemu je bila zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s  prepovedanimi drogami odvzeta prostost. Priveden je bil k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. secufin
      13.12.2011 ob 9:52 secufin

      Soboški kriminalisti so pa res junaki! Odredbo so verjetno dobili protizakonito tako, kot veliko večino odredb, ki jih izda soboško okrožno sodišče (zaradi konoplje)! Prav tako pa so policisti prav nesposobni! UV žarnice se pri gojenju konoplje ne uporabljajo! Sodnik, ki je pa zanj odredil pripor pa verjetno nima vseh papirjev!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.