https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Vreme botrovalo nesrečam

16.12.2011 ob 7:10  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali deset prometnih nesreč, sedem kaznivih dejanj, nesrečo pri delu, dve poškodbi vozil na parkirnih prostorih in pet primerov povoženja divjadi.

V treh prometnih nesrečah je bilo pet oseb hudo telesno poškodovanih, v eni pa je ena oseba utrpela lahke telesne poškodbe. Izven naselja Černelavci je voznica osebnega avtomobila, zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču, trčila v dva nasproti vozeča osebna avtomobila. Voznica je pri trčenju utrpela hude telesne poškodbe. V Rakičanu je voznica osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčila v peško, ki se je pri tem hudo telesno poškodovala. V Gornji Radgoni je voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v peško, ki je z dvema otrokoma pravilno prečkala cesto. Vsi trije so utrpeli hude telesne poškodbe. Glede na vremenske razmere in stanje vozišča voznike opozarjamo, da hitrost vožnje prilagodijo razmeram na vozišču, povečajo varnostno razdaljo in so strpni do drugih udeležencev v cestnem prometu.

S področja kriminalitete sta bili obravnavani dve tatvini, poskus vloma v osebni avtomobil, izsiljevanje, poškodovanje tuje stvari in mučenje živali. Odkrit je bil tudi en bankovec za 20 evrov, za katerega se sumi, da je ponarejen

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju celotne PU Murska Sobota.      

Danes ob 19.00 uri vabimo vse prebivalce občine Lendava na tradicionalni božično-novoletni koncert, ki bo v Kulturnem domu v Lendavi. Organizatorja koncerta sta PU Murska Sobota in Občina Lendava. Brezplačne karte za koncert lahko dobite na blagajni Kulturnega doma v Lendavi. Število vstopnic je omejeno. Vljudno vabljeni!

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.