https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Evropska prestolnica kulture 2012 ponuja pestro dogajanje

 

Danes so na tiskovni konferenci na temo Evropske prestolnice kulture razpravljali o projektih, ki se bodo odvili v okviru EPK v letu 2012, obenem pa pregledali izpeljane projekte.


Projekt Evropska prestolnica kulture 2012 se je pričel snovati konec leta 2006 z namenom, da postane kultura ena od temeljnih razvojnih silnic severovzhodne Slovenije. Zaradi globalne gospodarske krize je bil projekt v nekaterih segmentih okrnjen, vrhunec pa sodelavci v projektu napovedujejo v letu 2012, ko bo v Murski Soboti s kakovostnim programom poživili dogajanje v mestu skozi vso leto.

V letu 2012 se bodo izvajali številni projekti

V okviru projekta EPK je oz. bo sodelovalo veliko predlagateljev in (so)izvajalcev, npr.: Založba Franc Franc, Klub PAC, Zavod Drmr, Društvo Argo, Zavod Sončnica, Društvo likovnih umetnikov Prekmurja in Prlekije, Zavod Flota, Galerija Murska Sobota, Pomurski Muzej Sobota, Umetniško društvo Bronos, MO Murska Sobota; v mrežnih in skupnih projektih, financiranih v letu 2012 pa bodo sodelovali naslednji lokalni izvajalci: Javni zavod za kulturo, turizem in šport, Glasbena šola Murska Sobota, Pomurski muzej M. Sobota, Mihael Györek, Zavod Vista, JSKD Murska Sobota, TV AS.

                                                Tudi letos bodo na Soboškem poletju nastopili vrhunski glasbeni izvajalci ...

Leto 2010 bo, kar se tiče kulture, pestro – predvidenih je kar nekaj projektov, med njimi npr.: projekt Dialekta – festival narečne književnosti; Oko besede – srečanje slovenskih pesnikov in pisateljev; Soboško poletje z izbranim glasbenim programom; Moje mesto; projekt Novo gledališče z izbranimi gostujočimi produkcijami; Pacov glasbeni maj z vrhunskimi glasbenimi ustvarjalci; projekt PREJK z zdužitvijo sodobne glasbe, okoliške zvočne podobe in sodobnih glasbenih orodij; Murske balade in romance s priznanimi literati; projekt Digitalna klasika; festival Front@ sodobnega plesa; projekt Odkrito/zakrito Pomurskega muzeja; tradicionalni Soboški dnevi idr.

Pestro bo tudi v Pomurskem muzeju Murska Sobota ...

Predvideni stroški po letih so naslednji: za leto 2010  41.000,00 €; za leto 2011 167.200,00 €  ter za leto 2012  597.833,70 €. V letu 2010 so bili projekti sofinancirani s strani Ministrstva za kulturo preko MO Maribor, v letih 2011 in 2012 pa koprodukcijske projekte sofinancirata Maribor 2012 in MO Murska Sobota, in sicer vsaka polovico odobrenega zneska.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.