https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

V novem letu študentska prehrana tudi na Petrolovih servisih

20.12.2011 ob 11:11  

Subvencionirana prehrana predstavlja poceni način prehranjevanja za študente, ki nimajo časa ali želje, da bi si kuhali sami. V celotni Sloveniji je kar veliko ponudnikov, v novem letu se jim bo pridružila tudi družba Petrol.

Kot so nam povedali v družbi Petrol, so se odločili, da na 33 bencinskih servisih ponudijo možnost nakupa subvencionirane prehrane za študentsko populacijo. Ponudba bo obsegala 12. oziroma 14 različnih stalnih menijev/kosil. Kot glavna jed bo v 12 menijih na voljo sendvič, v preostalih dveh pa sirov burek in hot dog. Slednja bosta na voljo na bencinskih servisih, kjer so sedaj na voljo sveži pekovski izdelki. Poleg glavne jedi bodo študentje ob unovčenju študentskega bona prejeli tudi solato in sladico ter pollitrsko plastenko vode. Študentje bodo imeli v prodajnem prostoru tudi možnost konzumiranja nakupljene prehrane. Vrednost doplačila bo ob trenutni subvenciji, ki znaša 2,63 evra, znašala 1,97€.

Foto: happypek.com

Razlog, da so se odločili, da bodo postali tudi ponudniki študentske prehrane, tiči v tem, da se s svojo dobro razvejano prodajno mrežo in široko ponudbo želijo približati študentski populaciji, ki je vsak dan bolj mobilna. Glede na lokacijo in dostopnost bencinskih servisov, ki imajo tudi brezplačna parkirna mesta, pričakujejo dober odziv.

Kje v Prekmurju vse imajo subvencionirano študentsko prehrano?

V Prekmurju študentje lahko koristijo subvencionirano prehrano v Murski Soboti, kjer je 8 ponudnikov, in v naselju Tropovci, kjer jim jo nudi en lokal. Na voljo so različni meniji, od hitre prehrane, do klasičnega obroka. Ponudniki in cena doplačil je razvidna v spodnji tabeli.

Kraj: Murska Sobota

 

 

 

Cena obroka

Cena doplačila

Dijaški dom Murska Sobota, Tomšičeva ulica 15

5,00 eur

2,37 eur

Hitra prehrana ADO, Trg zmage 8

3,50 eur

0,87 eur

Kebapči AGA 1, Kocljeva 1a

3,50 eur

0,87 eur

Kebapči AGA 2, Markišavska ulica 4z

3,50 eur

0,87 eur

Kratochwill, Nemčavci 1d

5,10 eur

2,47 eur

Okrepčevalnica – Bistro Tanja, Cankarjeva ulica 58

5,00 eur

2,37 eur

Okrepčevalnica Triglav, Lendavska ulica 5

4,60 eur

1,97 eur

Restavracija Interspar Murska Sobota, Nemčavci 1d

4,92 eur

2,29 eur

Kraj: Tropovci

 

 

Gostilna Verban, Jordan 44

5,00 eur

2,37 eur

Lačen info - preverite vse podatke o porabljenih subvencijah

Novost, ki so jo uvedli z novim študijskim letom, je, da lahko preprosto preverite, kdaj in kje ste nazadnje jedli, kdaj lahko porabite naslednjo subvencijo ter koliko subvencij še imate na voljo. Subvencije je namreč možno koristiti v razmiku 4 ur, in sicer maksimalno 2 subvenciji dnevno. Da bi izvedeli stanje razpoložljivosti subvencij, je potrebno na številko 1808 poslati ključno besedo »LACEN« ali »LACNA« in v odgovor dobimo že prej navedene odgovore. Podrobnosti o pogojih delovanja storitve Lačen Info kot tudi nasploh o študentski prehrani najdete na www.studentska-prehrana.si.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.