https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ulice pomurskih krajev v soju prazničnih luči

 

Danes je predbožični večer, temu primerno pa so okrašene tudi ulice in stavbe po pomurskih krajih. Po vseh krajih lahko vidimo okrašena drevesa z raznoraznimi vrstami osvetljave, velikokrat pa središča vasi krasijo tudi adventni venci, božički ipd. Okrašene so že tudi hiše in njhove okolice, po tradiciji pa bomo v prazničn osvetlitvi uživali vse do praznika sv. treh kraljev.


V Murski Soboti so, kot vsako leto, razsvetlili Slovensko in Kocljevo ulico, Trg kulture in Trg zmage. Središče mesta tako krasijo osvetljene krogle nad Slovensko ulico, z lučkami pa so okrašena tudi drevesa in krožišča na vpadnicah. Stroški osvetljave in montaže v Murski Soboti bodo, kot smo zasledili na spletni strani MO MS, skupno znašali največ 8.500 evrov.

Praznično vzdušje se čuti po vseh pomurskih krajih. Nekaj smo jih tudi obiskali. 

Središče Murske Sobote bo tako vse do 6. januarja ...

Lučke na smrečiči svetijo tudi v Bakovcih ...

Tudi v Moravskih Toplicah so si omislili izvirno praznično okrasitev ...

Adventni venec krasi vhod v Krog ...

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.