https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Roman Činč s sedmimi glasovi postal ravnatelj murskosoboške Gimnazije

Murska Sobota, 23.12.2011 ob 18:43  

Današnji sestanek sveta zavoda Gimnazije Murska Sobota  je za novega ravnatelja izbral profesorja matematike Romana Činča, ki je bil favorit zaposlenih. Prejel je sedem glasov, najverjetneje pet od zaposlenih in dva od predstavnikov dijakov, medtem ko je za protikandidata mag. Mateja Forjana glasovalo pet članov sveta zavoda, en se je glasovanja vzdržal.

Pred dvema tednoma se je pet kandidatov za ravnatelja na gimnaziji Murska Sobota predstavilo staršem, dijakom in zaposlenim. Zaposleni so največjo podporo namenili profesorju matematike Romanu Činču, na drugem mestu pa je bil mag. Matej Forjan, trenutno zaposlen na šolskem centru Novo mesto. Staršem se je zdel boljši kandidat Forjan pred Činčem, medtem ko so dijaki dali največjo podporo slavistki Sonji Žilavec Nemec, na drugem mestu pa je znova Forjan.

Kramperšekovi pozivi po spremembah niso obrodili sadov

Prejšnji teden je kandidaturo umaknil Ivan Kramperšek, saj je bil mnenja, da nima možnosti in da bi se šola morala prevetriti, saj zaposleni uživajo lagodje in si zato ne želijo sprememb. Nekdanji ravnatelj Osnovne šole Bogojina je tako v odstopnem pismu lokalno skupnost pozval, naj podpre Forjana. Ta teden je komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Mestne občine Murska Sobota podali mnenja k kandidaturah in največjo podporo namenili Forjanu, za katerega je bilo devet glasov za in nič proti, medtem ko sta Činč in Sonja Žilavec Nemec prejela štiri glasove za in nič proti, ostali člani so se vzdržali.

Odločilen je bil verjetno odstop Žilavec Nemceve

Roman Činč je tako postal nov ravnatelj, čeprav razen podprore zaposlenih ni imel. Tehtnico na njegovo stran je utegnila prevestiti Žilavec Nemcova, ki je danes odstopila in svoje glasove, zanjo so bili dijaki, prepustila Činču. 

foto: lds.si

 

Preberite tudi:

Vsi razen Cipotove dobili pozitivno mnenje, Žižek Sapačeva brez soglasjav

Kramperšek: Gimnazija Murska Sobota rabi prevetritev, da bi se presekala lagodnost zaposlenih

Prepričal je starše, bo Matej Forjan novi ravnatelj Gimnazije Murska Sobota?

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.