https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Enajst prometnih nesreč, a le ena z lažjo poškodbo

25.12.2011 ob 9:30  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali enajst prometnih nesreč v katerih se je ena oseba lažje telesno poškodovala, osem kaznivih dejanj, dvanajst kršitev javnega reda in miru, eno povoženje divjadi, dve poškodovanji vozila na parkirnem prostoru in dva dimniška požara.    

Na področju kriminalitete so obravnavali tri tatvine, kršitev nedotakljivosti stanovanja, odvzem mladoletne osebe. Obravnavani so bili trije primeri kaznivih dejanj nasilja v družini. Zoper vse tri osumljence bo podana kazenska ovadba, vsem trem nasilnežem pa je bil izrečen tudi ukrep prepovedi približevanja.

Javni red in mir je bil kršen šestkrat v zasebnih prostorih in šestkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.  

Zaradi nedovoljenega vstopa v našo državo je bil obravnavan  tujec. V postopku je zaprosil za azil in bil odpeljan v Azilni dom v Ljubljani. 

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju celotne policijske uprave. 

Uporaba pirotehničnih izdelkov kategorije 1, katerih glavni učinek je pok, je dovoljena le v času od 26. decembra do 2. januarja. Nepremišljena, neprevidna in objestna uporaba pirotehničnih izdelkov pogosto povzroči telesne poškodbe, vznemirja živali ter onesnažuje okolje. Naj nam nepremišljena uporaba pirotehničnih izdelkov ne pokvari veselja ob praznikih. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.