https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

LRF za Pomurje sprejema kandidature za pet članov v Razvojnem svetu Pomurske regije

02.01.2012 ob 7:47  

Regionalno stičišče nevladnih organizacij Pomurja LRF je v petek, 30.12.2011, objavila začetek izbora za 5 predstavnikov nevladnih organizacij Razvojnem svetu Pomurske regije.

Objava poziva temelji na 11. členom Zakona o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja in na podlagi prejetega pooblastila s strani RRA Mura (z dne 23.12.2011, prejetega 27.12.2011 ) ter na podlagi sklepa Sveta pomurske razvojne regije (42. izredna seja, z dne 15.12.2011), ko je postalo znano število predstavnikov NVO v razvojnem svetu Pomurske regije. Na podlagi prej navedenih podlag je število predstavnikov NVO v razvojnem svetu Pomurske regije pet (5), s tem, da se v skladu s sklepom Sveta pomurske razvojne regije v okviru te kvote imenuje tudi en (1) predstavnik avtohtone romske skupnosti.

V razvojnem svetu regije bo sicer sedlo 31 predstavnikov in predstavnic. Od tega bo 10 predstavnikov iz vrst pomurskih občin, 10 predstavnikov iz vrst gospodarstva, 5 predstavnikov ORP (območna regionalna partnerstva), 5 predstavnikov NVO in 1 predstavnik madžarske narodnostne manjšine.

Tako je v obdobju od 30.12.2011 – 5.1.2012 (do 12.00 ure) je odprto evidentiranje kandidatov oz. vložitev kandidatur s strani društev, zavodov in ustanov (nevladne organizacije v nadaljevanju), ki imajo sedež na območju Pomurske regije. Nevladne organizacije lahko predlagajo kandidate za predstavnike NVO v RSR, s tem, da se pri kandidaturi predstavnikov avtohtone romske skupnosti opredeli ali je kandidat predstavnik le-te. Vse zainteresirane NVO lahko na spletni strani LRF najdejo obrazec za kandidaturo in poslovnik za volitve kandidatov - TUKAJ.

V nadaljevanju postopka bo LRF 6.1.2012 kandidatom poslala obvestilo o ustreznosti kandidature. V LRF istočasno s pozivom napovedujejo tudi organizacijo javne predstavitve in soočenja kandidatov, ki bo 9.1.2012. Volitve kandidatov v razvojni svet pa bodo potekale predvidoma 13.1.2012. O obeh dogodkih vas bomo v prihodnje še obveščali.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.