https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Klemen Pucko - pomurski talent, ki si želi zaigrati na Nou Campu

Bogojina, 2.1.2012  

Že od nekdaj Pomurje slovi kot valilnica nogometnih talentov, mnogi od njih pa že kot mladi zapustijo našo pokrajino. Eden od takih je tudi Klemem Pucko iz Bogojine, ki se je preko Gančan in Mure 05 prebil do Maribora, je pa tudi član slovenske reprezentance do 16 let. Z njim smo opravili krajši pogovor.

 

Z nogometom se ukvarjaš že od majhnih nog. Kdo te je navdušil, da si se odločil za ta, sicer zelo popularen, šport?

Z nogometom sem se začel ukvarjati že še v času obiskovanja vrtca. Za nogomet me je navdušil oče in mi za moje potrebe naredil tudi gol. Čeprav imam blizu doma igrišče NK Bogojina, sem raje igral nogomet doma v družbi prijateljev in družine. Svoje znanje rad prenašam tudi na mlajšega brata.

Najprej si treniral za mlajše selekcije Gančanov. Kako je prišlo do prestopa v NK Maribor?

Aktivno sem začel trenirati pri Gančanih, kjer pa ni bilo dovolj igralcev za U-14 ekipo. Tako sem svojo pot nadaljeval pri Muri 05. Tam sem igral 3 leta. Letos poleti pa sem prestopil v vrste NK Maribora, kjer sem član kadetske ekipe.

Kakšna je razlika med treningi pri Muri 05 in pri NK Mariboru, ali jo opaziš?

Razlika med Muro 05 in Mariborom je predvsem v tem, da so v Mariboru kvalitetnejši igralci in se s tem dvigne raven treninga. Pri Mariboru večinoma delamo na igri v malem prostoru. Tukaj tudi tvoja kvaliteta pride težje do izraza iz prejšnjega razloga.

Si tudi član slovenske reprezentance do 16 let.  Ali ob igranju za le-to čutiš kakšno posebno dolžnost, je prisotna večja trema kot na klubski ravni?

Ob igranju za slovensko reprezentanco ne čutim posebne napetosti, dodatna trema ni prisotna. Moram pa priznati, da se čuti večja dolžnost, saj igram za svojo domovino.

Kako kot dijak usklajuješ šolo z treningi in tekmami?

Trenutno obiskujem 2. letnik računalniške šole v Murski Soboti. Na treninge se vsak dan vozim v Maribor. O vpisu v šolo v Mariboru ne razmišljam, saj imam tukaj prijatelje, s katerimi se odlično razumem in mi stojijo ob strani. Veliko snovi sicer poberem iz poslušanja pri pouku. Zaradi treningov včasih manjkam v šoli, ampak se hitro vrnem v šolski ritem. Tekme pa po navadi imamo med vikendom, razen reprezentančnih. 

Kakšni so tvoji cilji glede nadaljnje kariere, življenja?

Po srednji šoli se mislim posvetiti študiju, v primeru kakšne dobre ponudbe iz tujine, pa sem se pripravljen popolnoma podrediti nogometu. Moj cilj je igrati za kak večji klub v Evropi. Imam pa tudi željo, da bi nekega dne zaigral na Nou Campu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.