https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Z odprtimi srci so otrokom pričarali nasmeh za praznike

03.01.2012 ob 11:51  

Člani Dobrodelnega društva Pomagajmo odprtih src so zadnje dni leta 2011 obdarovali otroke po Sloveniji in tudi v Bosni in Hercegovini. Cilj društva je bil osrečiti čim več otrok, jim polepšati praznične dni z novoletnim darilom ter vsaj za nekaj trenutkov privabiti na njihova lička zadovoljstvo, veselje in pričakovanje ob prejemu darila.


Žal se je kriza poznala tudi pri obdaritvi, saj so uspeli zbrati finančna sredstva le za 100 daril. Otrok, ki so pričakovali obisk dedka Mraza pa je bilo veliko več, čez 300. "Kljub temu lahko v društvu rečemo, da so akcijo uspešno izpeljali in zaključili. Z zbiranjem igrač po slovenskih osnovnih šolah so namreč pomagali pri obdaritvi 1000 otrok v BIH," pove predsednica dobrodelnega društva Pomagajmo odprtih src Bakovci Cvetka Vereš.

Z dobrodelnostjo so pričarali nasmeh na otroške obraze

Obdaritev so izvedli v sodelovanju s tamkajšnjim dobrodelnim društvom Humanitarno udruženje Nafaka, ki je poskrbelo za sladkarije in šolske potrebščine. Pri zbiranju igrač so pomagale naslednje osnovne šole: Gornji Petrovci, Božidar Jakac Ljubljana, Lava Celje, Breg Ptuj in Oplotnica. "Ob tej priložnosti se jim iskreno zahvaljujemo. Zbrane igrače so člani društva odpeljali v Cazin, kjer so člani tamkajšnjega društva te igrače spakirali v novoletna darila ter osrečili kar 1000 otrok," še pove Vereševa.

Pri sami obdaritvi pa so v Bosni in Hercegovini bili prisotni tudi člani Dobrodelnega društva Pomagajmo odprtih src in na ta način tkali mednarodne vezi prijateljstva. S tovrstnim projektom, pove predsednica dobrodelnega društva, želijo nadaljevati tudi v prihodnje.

Projekt bo živel naprej

Ob uspešno izpeljanem projektu se člani dobrodelnega društva zahvaljujejo vsem pravnim osebam in tudi posameznikom, ki so prisluhnili klicu društva ter se odzvali akciji zbiranja prostovoljnih prispevkov: "S svojim prispevkom ste pomagali osrečiti marsikaterega otroka, kateremu je bilo tole darilo edino darilo v teh prazničnih dneh."

V društvu organizirajo več humanitarnih akcij letno in so veseli veseli vsakršne prostovoljne pomoči. Več o društvu lahko preberete TUKAJ.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.