Nogometašice Teleing Pomurja v Zagrebu osvojile 2. mesto

Uredništvo Pomurec | Zagreb, 09.01.2012 ob 10:47

ŽNK Teleing Pomurje je v soboto nastopal na turnirju AGRAM 2012 v Zagrebu. Turnir je potekal pod pokroviteljstvom samega predsednika Hrvaške Ive Josipoviča, ki ga je tudi sam osebno odprl. V ponovitvi finala med Pomurkami in Sarajevom je bil razplet isti kot lani, torej zmago so znova slavile nogometašice iz Bosne in Hercegovine. Tudi v kadetski kategoriji včeraj je bil razplet identičen - tudi tu je Sarajevo premagalo Pomurke.


Žreb je ŽNK Teleing Pomurju namenil v skupino Trnavo, ki so jo premagale z 11:1, in Borac iz Banja Luke, od katerih so bile boljše s 5:3. S to zmago so se Pomurke suvereno uvrstila v polfinale, kjer so se znašli v druščini z lanskoletnim zmagovalcem tega turnirja, ekipo Sarajeva, v nadaljevanje pa sta se uvrstila še domačin Agram in pa Jack pot iz Rijeke. Manj sreče sta imela ostala slovenska predstavnika, Maribor in Krka, ki jima ni uspel preboj v zaključne boje.

Žreb polfinala je določil, da se Sarejevo pomeri z domačinom tega turnirja. Agram ni bil kos izredni ekipi iz Sarajeva, ki bo tako tudi letos igrala v velikem finalu. Drugi polfinalni par pa sta tvorila Jack pot in Teleing Pomurje. Teleing Pomurje je tekmo začelo silovito in Hrvaška ekipa je po prvem polčasu zaostajala za 4 zadetke. Razigrala se je Mateja Zver s tremi zadetki, enega pa je dodala Tanja Vrabel, tako da je bil rezultat ob polčasu že 4:0. Tudi drugi polčas so igralke Teleinga odigrale rutinirano in z zadetki Staše Špur, Tjaše Tibaut in Anje Prše, z rezultatom 7:0, se drugo leto zapored uvrstile v veliki finale, ki je bil hkrati ponovitev lanskega.

V finalu pa sta se pomerili ekipi, ki sta tudi daleč največ pokazale na letošnji izvedbi Agram 2012. Pred okrog 500 gledalci je sicer v prvem polčasu žoga več v nogah ekipe Teleinga, vendar je rezultat na semaforju kazal rezultat 1:0 za Sarajevo. Med drugim je bila izključena Tanja Vrabel in 2 minuti so Pomurke igrale z igralko manj.

V drugem polčasu so pomurske nogometašice naredile vse, da bi čimprej rezultat izenačile, vendar pa je ekipa Sarajeva dosegla še drugi zadetek. Po zadetku trener Jančar, zamenja vratarko in na parket je prišla Tibautova kot peta igralka. To je Pomurkam prineslo zadetek, uspešna je bila Tanja Vrabel, vendar časa za izenačenje pa je zmanjkalo. Tako je ekipa Sarajeva že petič zapored osvojila naslov najboljše ekipe na turnirju.

Nastopili tudi dve okrepitvi

V Zagrebu so za ŽNK Teleing Pomurju nastopile Katarina Puš, Tjaša Tibaut, Staša Špur, Andreja Nikl, Mateja Zver, Tanja Vrabel, Jasmina Zelko, Urška Kozar, Anja Prša in Damjana Antolin. Ekipo je vodil trener Bojan Jančar, v spremstvu pa so še bili, fizoterapevtka Urška Kapun Hozjan, Marija Marič in Štefan Marič.

Za ekipo Teleinga sta tokrat prvič zaigrali tudi dve novi okrepitvi. Na polletno posojo prihaja iz Slovenj Gradca mladinska državna reprezentanka, 19-letna vratarka Katarina Puš, sicer doma iz Šentvida pri Stični. Druga okrepitev pa je 26-letna državna reprezentanka in dosedanja igralka Maribora, Andreja Nikl, ki je že nosila dres Pomurja in se po petih letih vrača v ekipo.

Tudi kadetinje po poteh starejših kolegic

Včeraj je na istem turnirju nastopila še ekipa ŽNK Teleing Pomurje do 17 let in enako kot članice dosegla odlično 2. mesto. Tudi mlajše kolegice so V finalu je morala priznati premoč ekipi ŽNK Sarajevu.

V Zagrebu so nastopile naslednje igralke: Sara Nemet, Damjana Antolin, Anja Prša, Nina Marič, Patricija Havaši, Tjaša Misja, Petra Klemenčič, Špela Rozmarič, Špela Kolbl, Sara Belcl, Manja Rogan, Tina Zadravec, Nives Ferencek in Karmen Godina. V spremstvu pa so se ekipi pridružili še trener Dragan Miličevič, Boris Kolbl, Igor Rozmarič, Ana Kosi in Matej Cigut.
  Oceni prispevek:
  12345
  12345
  Povprecje: (0)

  povečava +
  povečava +
  povečava +  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.
  Prijavi se z računom: line line line

  ali komentiraj kot gost:

  Ime ali vzdevek:


  e-pošta: (samo za potrditev veljavnosti)
  IZPOSTAVLJAMO
  FOTO UTRINKI
  KRONIKA
  VREMENSKA NAPOVED  ( Murska Sobota )
  Trenutno

  18
  Jutri

  9/19
  Nedelja

  8/16
  Ponedeljek

  8/15
  Torek

  8/21
  POMUREC.COM NA FACEBOOKU
  NAJBOLJ BRANO TA TEDEN
  FOTO: Sobotna zabava z Blue Planet v Spartacusu
  FOTO: Vroča zabava z Luno v Diamond clubu
  FOTO: Zlata žila skrbeli za noro zabavo v Oxygenu
  VIDEO: Kako je Mura premagala Cankovo
  Aha Mura: Nemškega podjetja Uniontrust še ni v pomoč

  NAZADNJE KOMENTIRANO

  KOLEDAR DOGODKOV
  Petek, 18.04.2014
  Sobota, 19.04.2014