https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Nogometašice Teleing Pomurja v Zagrebu osvojile 2. mesto

Zagreb, 9.1.2012  

ŽNK Teleing Pomurje je v soboto nastopal na turnirju AGRAM 2012 v Zagrebu. Turnir je potekal pod pokroviteljstvom samega predsednika Hrvaške Ive Josipoviča, ki ga je tudi sam osebno odprl. V ponovitvi finala med Pomurkami in Sarajevom je bil razplet isti kot lani, torej zmago so znova slavile nogometašice iz Bosne in Hercegovine. Tudi v kadetski kategoriji včeraj je bil razplet identičen - tudi tu je Sarajevo premagalo Pomurke.


Žreb je ŽNK Teleing Pomurju namenil v skupino Trnavo, ki so jo premagale z 11:1, in Borac iz Banja Luke, od katerih so bile boljše s 5:3. S to zmago so se Pomurke suvereno uvrstila v polfinale, kjer so se znašli v druščini z lanskoletnim zmagovalcem tega turnirja, ekipo Sarajeva, v nadaljevanje pa sta se uvrstila še domačin Agram in pa Jack pot iz Rijeke. Manj sreče sta imela ostala slovenska predstavnika, Maribor in Krka, ki jima ni uspel preboj v zaključne boje.

Žreb polfinala je določil, da se Sarejevo pomeri z domačinom tega turnirja. Agram ni bil kos izredni ekipi iz Sarajeva, ki bo tako tudi letos igrala v velikem finalu. Drugi polfinalni par pa sta tvorila Jack pot in Teleing Pomurje. Teleing Pomurje je tekmo začelo silovito in Hrvaška ekipa je po prvem polčasu zaostajala za 4 zadetke. Razigrala se je Mateja Zver s tremi zadetki, enega pa je dodala Tanja Vrabel, tako da je bil rezultat ob polčasu že 4:0. Tudi drugi polčas so igralke Teleinga odigrale rutinirano in z zadetki Staše Špur, Tjaše Tibaut in Anje Prše, z rezultatom 7:0, se drugo leto zapored uvrstile v veliki finale, ki je bil hkrati ponovitev lanskega.

V finalu pa sta se pomerili ekipi, ki sta tudi daleč največ pokazale na letošnji izvedbi Agram 2012. Pred okrog 500 gledalci je sicer v prvem polčasu žoga več v nogah ekipe Teleinga, vendar je rezultat na semaforju kazal rezultat 1:0 za Sarajevo. Med drugim je bila izključena Tanja Vrabel in 2 minuti so Pomurke igrale z igralko manj.

V drugem polčasu so pomurske nogometašice naredile vse, da bi čimprej rezultat izenačile, vendar pa je ekipa Sarajeva dosegla še drugi zadetek. Po zadetku trener Jančar, zamenja vratarko in na parket je prišla Tibautova kot peta igralka. To je Pomurkam prineslo zadetek, uspešna je bila Tanja Vrabel, vendar časa za izenačenje pa je zmanjkalo. Tako je ekipa Sarajeva že petič zapored osvojila naslov najboljše ekipe na turnirju.

Nastopili tudi dve okrepitvi

V Zagrebu so za ŽNK Teleing Pomurju nastopile Katarina Puš, Tjaša Tibaut, Staša Špur, Andreja Nikl, Mateja Zver, Tanja Vrabel, Jasmina Zelko, Urška Kozar, Anja Prša in Damjana Antolin. Ekipo je vodil trener Bojan Jančar, v spremstvu pa so še bili, fizoterapevtka Urška Kapun Hozjan, Marija Marič in Štefan Marič.

Za ekipo Teleinga sta tokrat prvič zaigrali tudi dve novi okrepitvi. Na polletno posojo prihaja iz Slovenj Gradca mladinska državna reprezentanka, 19-letna vratarka Katarina Puš, sicer doma iz Šentvida pri Stični. Druga okrepitev pa je 26-letna državna reprezentanka in dosedanja igralka Maribora, Andreja Nikl, ki je že nosila dres Pomurja in se po petih letih vrača v ekipo.

Tudi kadetinje po poteh starejših kolegic

Včeraj je na istem turnirju nastopila še ekipa ŽNK Teleing Pomurje do 17 let in enako kot članice dosegla odlično 2. mesto. Tudi mlajše kolegice so V finalu je morala priznati premoč ekipi ŽNK Sarajevu.

V Zagrebu so nastopile naslednje igralke: Sara Nemet, Damjana Antolin, Anja Prša, Nina Marič, Patricija Havaši, Tjaša Misja, Petra Klemenčič, Špela Rozmarič, Špela Kolbl, Sara Belcl, Manja Rogan, Tina Zadravec, Nives Ferencek in Karmen Godina. V spremstvu pa so se ekipi pridružili še trener Dragan Miličevič, Boris Kolbl, Igor Rozmarič, Ana Kosi in Matej Cigut.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.