https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Janša mandatar, Žerjav minister za gospodarstvo?

09.01.2012 ob 20:42  

Lista Virant je soglasno odločila, da Zorana Jankovića na glasovanju v državnem zboru ne bo podprla za mandatarja, prav tako ne bo vstopila v koalicijo, razlog pa naj bi bila programska razhajanja. Se odpira možnost za sestavo vlade Janezu Janši?

V sredo ob 12. uri bi na seji državnega zbora poslanci morali odločati o imenovanju kandidata za mandatarja Zorana Jankovića, toda po današnjem ne-ju Liste Virant Jankoviću ne kaže več najbolje.

Trenutno ima zmagovalec volitev zagotovljenih komaj 38 glasov, še šest pa mu jih lahko zagotovi Desus. Potrebnih 46 bi mu lahko zagotovila manjšinska poslanca, a kot napovedujeta, v primeru tesnega izida ne bosta jezička na tehtnici. Tako so se že pojavila namigovanja, da bi Janković jutri utegnil vrniti mandatarstvo in bi se tako začel drugi krog za izbiro mandatarja.

Janez Janša mandatar, Radovan Žerjav minister za gospodarstvo?

Vse realnejše s tem postajajo domneve, da naj bi koalicijo sestavljaje desnosredinske stranke s SDS Janeze Janše, na čelu ki bi v primeru sodelovanju z Gregorjem Virantom, SLS in NSi zbral 44 glasov, z Desusom pa 50 glasov. Prve štiri stranke so včeraj uskladile osnutek koalicijske pogodbe, usklajevanj pa se ni udeležil prvak Desus-a Karl Erjavec.

POP TV je medtem v oddaji 24 ur poročala, da bi utegnil v Janševi vladi minister ponovno postati Radovan Žerjav, Janša naj bi mu v primeru desnosredinske koalicije ponujal vodenje ministrstva za gospodarstvo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. kviki
      10.01.2012 ob 8:20 kviki

      glej, glej, kakšno naključje!!! a ni poleg jankovića nejvišja medicinska sestra z bolnice? pred leti je koketirala z janševimi, potem skočila k lds-u, pa pred volitvami, ko so ankete kazale 35% spet lovila janševe, za vsak slučaj pa še božala jankovića (in korošca). kaj bo pa zdaj? bo v kretkem zopet klicala koga od sds-ja?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.