https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ob Darku Rudašu še devetnajst imen za štiri preostala mesta sveta regije

Moravske Toplice, 10.01.2012 ob 15:59  

Že prejšnji teden smo poročali o javnem posvetu o imenovanju predstavnikov nevladnih organizacij v Razvojnem svetu Pomurske regije (RSPR). Kljub skromni udeležbi na omenjenem dogodku je kandidature vložilo kar 20 predstavnikov in predstavnic. Ti so se v petek sešli na usklajevalnem sestanku, kjer so skušali doseči soglasje o imenovanju predstavnikov nevladnih organizacij v Razvojnem svetu Pomurske regije.


Poskus koordinatorja za imenovanje predstavnikov NVO – LRF Pomurje je zaradi neudeležbe nekaterih kandidatov oz. kandidatk že v začetku spodletel, zato so bile razpisane volitve in javna predstavitev kandidatov in kandidatk. Predstavitev se je zgodila včeraj ob 16. uri v konferenčni dvorani hotela Vivat, ob skromni udeležbi kandidatov, zainteresirane javnosti in medijev. Bojan Vogrinčič iz LRF je uvodoma predstavil potek volitev, način glasovanja, način sestave RSPR, kakor tudi oblikovanje strateškega sveta NVO (posvetovalni organ), ki ga bo sestavljalo vseh 20 kandidatov in kandidatk, ki so vložili kandidature. V nadaljevanju so prisotni kandidati in kandidatke na kratko predstavili svoje dosedanje delo in svoje vizije za delo v Razvojnem svetu regije.

Edini predstavnik romske avtohtone skupnosti, kateri pripada eno mesto izmed petih mest za NVO – Darko Rudaš, je član RSPR praktično že postal, saj za izvolitev potrebuje zgolj en glas. Ostali kandidati, med katerimi so Oste Bakal, Brigita Bavčar, Milan Bogataj, Jože Časar, Boris Fartek, Samuel Friškič, Stojan Habjanič, Matejka Horvat, Stanko Ivanušič, Mihael Kasaš, Danijela Krpič, Milan Osterc, Branko Recek, Jožef Rituper, Majda Robič, Agata Sardelič, Aleš Skalič, Romeo Varga ter Matjaž Vugrinec - pa bodo morali počakati do prihodnjega ponedeljka, ko bo LRF preštel prispele glasovnice in objavil rezultate.

Več o samih kandidatih in o poteku volitev lahko preberete na TUKAJ, vse zainteresirane nevladne organizacije pa tu dobijo tudi glasovnice.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. zaskrbljen
      10.01.2012 ob 18:18 zaskrbljen

      moje razočaranje

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.