https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

INTERVJU

Dare Vršič: Olimpija ne gleda na Maribor, tako kot se Maribor obremenjuje z Olimpijo

11.01.2012 ob 13:28  

Pogovarjali smo se s prvim strelcem slovenske lige in trenutno najboljšim pomurskim nogometašem Daretom Vršičem. Preberite, kako je s svojimi predstavami zadovoljen igralec Olimpije, o rivalstvu med Olimpijo in Mariborom, kam bi se rad preselil, kako gleda na mlado ekipo Mure 05 in kje bi rad nekega dne končal kariero.

Za tabo je super pol sezona v slovenski ligi, dosegel si 14 zadetkov na 21 tekmah, odličen si bil tudi na evropskih tekmah. Kako si zadovoljen sam?

S številkami sem zadovoljen, pri igrah pa imam še veliko rezerv, kar mi daje dodatno motivacijo, ker vem, da lahko napredujem. Prav tako ima veliko rezerv tudi cela ekipa in če bomo ostali skupaj, bomo to skušali dvigniti na višji nivo.

Si najboljši strelec Olimpije, kar pa meče slabo luč na vaše napadalce, ki vsi skupaj niso dosegli toliko zadetkov, kot ti sam. Kaj meniš o tem?

Igrali smo tak sistem, da je v tej postavitvi napadalcu najtežje doseči zadetek, pa tudi razen Dragana Čadikovskega pravega napadalca niti nismo imeli. Drugo nimam kaj za dodati, morda z novim trenerjem pride tudi drugačna postavitev in bodo napadalci dosegali več zadetkov.

Trenerja Dušana Kosiča je zamenjal stari lisjak Bojan Prašnikar. Ali to pomeni večje ambicije Olimpije in grožnja Mariboru?

Olimpija ne gleda na Maribor, tako kot se Maribor obremenjujemo z Olimpijo. Olimpija ima svoje cilje in ti so jasno postavljeni najvišje. Gremo stopnico po stopnico, ljudje v klubu so pravi, zato so za trenerja postavili tudi najboljšega v Sloveniji.

Z Daretom Vršičem ali brez njega?

Zaenkrat ni nobene ponudbe. Govoril sem z Ačimovičem, ki mi je rekel, da se še ne dogaja nič.

Dunajska Austrija?

Interes obstaja, drugo pa ne vem.

Ponovno te vleče v tujino, kam bi najraje šel?

Vsekakor bi najraje ostal v Evropi, je pa pozimi problem, da enih državah nimajo premora, drugje pa je krajši kot v Sloveniji, pri nas pa smo praktično že mesec dni brez treninga. V lige petice kamor bi najraje šel, se bom težko prodal, prestopni rok pa bo še en čas trajal, zato bo potrebno počakati.

Kaj pa kakšna Rusija, Ukrajina, Kitajska?

V finančno bogate države na vzhodu me zaenkrat ne vleče, se pa nikoli ne ve. Kot vsak bi raje šel v zahodno Evropo, sploh pa jaz, ki se že imel grenko izkušnjo na vzhodu.

Kakšno je tvoje mnenje o Milenku Ačimoviču, je tako dober športni direktor, kot je bil včasih nogometaš?

Še boljši. Dela res iskreno, pošteno in natančno, kar se mu bo vrnilo. Ljubi ta posel in je pravi zanj, to je dokazal že v tem kratkem času.

Če bi te želel kupiti tudi Maribor in bi bil prestop ugoden tako za tebe, kot tudi za Olimpijo, bi prestopil v Maribor?

Kar se tiče Maribora nimam kaj komentirati.

Presenečenje jesenskega dela sezone je zagotovo Mura, ki je z relativno mlado zasedbo na četrtem mestu prvenstvene lestvice. Kakšno je tvoje mnenje o trenutni Muri?

Murina ekipa je res mlada in preveč naivna, v vezni liniji po mojem mnenju manjkata dva izkušenejša igralca. V jesenskem delu so bile njihove igre po sistemu toplo-hladno, kot pa sem že rekel, pa bi za neko konstantnost rabili okrepitve na sredini. Drugače ekipa ni slaba, igrajo lepo, v večini igrajo domačini, kar gledalci opazijo in cenijo v Prekmurju.

Pred tabo je še kar nekaj let kariere, vse pristaše Mure pa zanima, če si ob koncu kariere želiš še enkrat igrati v Murski Soboti?

Če bo situacija dopuščala, bi ob koncu kariere rad igral še enkrat v Muri, kjer sem kariero začel, pa tudi v Olimpiji. Upam, da če bo šel vnovič v tujino, da tam ostanem čim dalj časa, vse je odvisno od zdravja in poškodb, rad pa bi na najvišjem nivoju igral vsaj do 35. leta.

Ob koncu lanskega leta je bil zamenjan selektor Matjaž Kek, ki nate ni resneje računal. Ali pričakuješ, da boš pri Slaviši Stojanoviču imel pomembnejšo vlogo?

Nimam posebnih pričakovanj, gledam iz dneva v dan. S Kekom sem se odlično razumel, bil je pošten do vseh, tisti, ki so bili najboljši, so igrali. Upam, da bo tako tudi pri Stojanoviču, vse pa je odvisno od mojih iger.

foto: siol.net

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.