https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Loto mrzlica se bo nadaljevala

 

Tudi pri današnjem žrebanju ni nihče vplačal listka s pravi sedmimi številkami - 15, 17, 25, 28, 35, 37, 39 in dodatna 34. Tako bo v prihodnjem krogu, ki bo na sporedu že v sredo, v skladu za sedmico blizu 3,5 milijonov evrov, kar bo največji znesek v zgodovini slovenskega lota!


Tudi danes Slovenija ni dobila novega milijonarja, tako da se bo loto mrzica še naprej nadaljevala. Zadnja sedmica je bila vplačana devetega oktobra lani v Murski Soboti, sedmica pa je bila vredna "samo" 1,66 milijona evrov.

Besedico samo lahko uporabimo, ker bo že v sredo znesek več kot dvakrat večji, pričakuje se okoli 3,5 milijona evrov, kar bo največji dobitek v zgodovini slovenskega lota. Najvišji znesek doslej je star že sedem let, ko je bila sedmica izplačana v tolarjih, preračunano v evre pa je bila vredna 3,2 milijona evrov.

Možnost dobitka je zelo majhna

Kot zanimivost – bolj verjetno kot zadetek na loteriji je med drugim, da nas zadane strela ali pa da se zgodi umor v družini, torej so možnosti zelo majhne; kakorkoli pa brez nakupa listka dobitka ne moremo pričakovati. Vseh možnih kombinacij pri igri Loto je sicer 15.380.937, kar pomeni, da vsak, ki vplača listek, lahko računa na 0,0000065-odstotno možnost, da bo zadel sedmico.

Foto: tvojportal.si

Igranje Lota je kolektivna oblika kolektivne zasvojenosti

Sicer je Loto je najbolj priljubljena klasična igra na srečo v Sloveniji, ki se prireja od 3. januarja 1962 naprej, torej že polnih 50 let, sistem 7/39 pa je v veljavi od julija leta 1985.

Stalnih igralcev v Sloveniji je okoli 300 tisoč, kar je tudi neka oblika kolektivne zasvojenosti, ob visokih vrednostih sedmice pa se število igralcev, ki upajo na dobitek, zelo poveča.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. okvals
      16.01.2012 ob 9:38 okvals

      Loterija za norce, ki še zadnji svoj EUR dajo za listek, pa čeprav se ve, da ga vrže v zrak. Enako kot pokajena cigareta. Dobiček ima le začetnik, tako kot v vsaki verigi! Take igre je treba bojkotirat in ustanovitelje prisilit v bankrot, ne pa da jih še podpirajo, čeprav se ve, da ni možnosti dobitkov.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.